SUP bázis regisztráció

Az oldalon látható térképes keresőben a te SUP bázisod, kölcsönződ is megjelenhet! Érdemes regisztrálnod, mert több ezer emberhez juthatsz el a szezonban!

Értékelés
Információk
Szolgáltatások
moreless
Szolgáltatások
Bérlési szolgáltatások
moreless
Supreme Szigethalom – Szigethalmi Közösségi Pont
2.97
Szigethalom V. utca vége – Duna part, 2315
SUPsport Kiskunlacháza
4.38
Kiskunlacháza Szabadstrand

SUP bérlés Budapest

A Budapesten a Duna mellett nem tudunk egyenlőre fix SUP bérlési lehetőségről, de a városban többen üzemeltetnek olyan kölcsönzőt, ahonnan több napra, hétvégére vagy akár az egész nyaralásra bérelhetsz magadnak deszkát az evezéshez.

Budapesten engedélyhez kötött az evezés a Duna középső, városi szakaszán, így inkább a fővárostól délre és északra lehet jókat SUP-polni. 

Rendszeresen vannak szervezett SUP túrák a főváros környékén például a Ráckevei-Soroksári Dunaágon (Taksony környékén), a Dunakanyarban, Esztergom, Verőce, Zebegény és a Pilismaróti-öböl környékén. Ezeken a túrákon részt vehetsz a saját SUP deszkáddal, de bérelhetsz is a túra időtartamára.

Milyen SUP deszkát béreljek?

Szinte minden kölcsönzőben allround/általános deszkákkal fogsz elsődlegesen találkozni. Ezek megfelelőek a sportág első kipróbálására és rövidebb, hosszabb túrákra is, kellően stabilak és könnyű rajtuk egyensúlyozni.

Van ahol tudsz, hosszabb és hegyesebb úgynevezett Race/Verseny SUP deszkákat is bérelni, amelyek a nagyobb sebesség eléréséhez és gyorsabb sikláshoz lettek kifejlesztve. Ezek ideálisak egy komolyabb edzéshez és a hosszabb túrákhoz.

A másik különbség a deszkák anyagában van: vannak felfújható és merev deszkák. A felfújható deszkák lassabbak, de ha elesel és beütöd magad a SUP deszkába sokkal kevésbé lesz fájdalmas, mint a merev deszka esetében. A merev deszkák hullámzásban is jól használhatók, jól siklanak és gyorsak. A legtöbb Budapesti kölcsönzőben felfújható deszkákat tudsz bérelni, mivel el kell szállítanod a vízhez, így a merev deszka egyszerűen nem opció.

Mi jár a SUP bérléshez?

Minden kölcsönzőben adnak deszkát és evezőt, egyes helyeken mentőmellényt is. Ha netán nem tudsz úszni, akkor mindenképp kérj mentőmellényt, akkor is ha csak olyan helyen eveznél, ahol leér a lábad, soha nem tudhatod, hogy hol mélyül hirtelen a víz!

Általában valamilyen kauciót szükséges letenned, vagy egy igazolványodat otthagynod a bérlés időtartamára.

SUP bérlés Budapest környékén

Voltunk már Szigethalmon a Supreme Bass-nál itt olvashatod el a beszámolót!