Nincs találat!

SUP bérlés Budapesten

A Budapesten jelenleg a Kopaszi-gáton tudsz SUP-ot bérelni a SUPport Budapart jóvoltából.  Duna mellett nem tudunk egyenlőre más fix SUP bérlési lehetőségről, de a városban többen üzemeltetnek olyan kölcsönzőt, ahonnan több napra, hétvégére vagy akár az egész nyaralásra bérelhetsz magadnak deszkát az evezéshez.

Milyen SUP deszkát béreljek?

Szinte minden kölcsönzőben allround/általános deszkákkal fogsz elsődlegesen találkozni. Ezek megfelelőek a sportág első kipróbálására és rövidebb, hosszabb túrákra is, kellően stabilak és könnyű rajtuk egyensúlyozni.

Van ahol tudsz, hosszabb és hegyesebb úgynevezett Race/Verseny SUP deszkákat is bérelni, amelyek a nagyobb sebesség eléréséhez és gyorsabb sikláshoz lettek kifejlesztve. Ezek ideálisak egy komolyabb edzéshez és a hosszabb túrákhoz.

A másik különbség a deszkák anyagában van: vannak felfújható és merev deszkák. A felfújható deszkák lassabbak, de ha elesel és beütöd magad a SUP deszkába sokkal kevésbé lesz fájdalmas, mint a merev deszka esetében. A merev deszkák hullámzásban is jól használhatók, jól siklanak és gyorsak. A legtöbb Budapesti kölcsönzőben felfújható deszkákat tudsz bérelni, mivel el kell szállítanod a vízhez, így a merev deszka egyszerűen nem opció.

Mi jár a SUP bérléshez?

Minden kölcsönzőben adnak deszkát és evezőt, egyes helyeken mentőmellényt is. Ha netán nem tudsz úszni, akkor mindenképp kérj mentőmellényt, akkor is ha csak olyan helyen eveznél, ahol leér a lábad, soha nem tudhatod, hogy hol mélyül hirtelen a víz!

Általában valamilyen kauciót szükséges letenned, vagy egy igazolványodat otthagynod a bérlés időtartamára.

A Budapest környéki SUP bérlési lehetőségeket itt találod.