Nagyszámú versenyző vett részt a Magyar Kupa első fordulóján a tatai Öreg-tavon a hétvégén. A változékony időjáráshoz alkalmazkodni kényszerülő sportemberek sprint, technikai és hosszútávon mérték össze az erejüket. Öröm volt látni, hogy egyre több család érkezik az eseményre és gyermekek és szülők felváltva szurkolnak egymásnak a futamok során.

Az idei évtől az MKKSZ komolyan beleállt a SUP versenyek megszervezésébe és ennek köszönhetően rengeteg kategória került kialakításra.

U15-16, U17-18, felnőtt, 40+ és 50+ korosztályokban versenyeztek az indulók, felfújható és merev deszkákkal. Ennek eredményeképpen mindenkinek esélye nyílt jó helyezést elérni a saját kategóriájában.

Jót tesz a sportnak és szívderítő látni, hogy egyre több család érkezik és nevez ezeken a versenyeken. Már nem csak a Szabó család, hanem Pihelevicsék, Dr. Németh Zoltán és gyermekei, Pelcz András és Iván, Kolopi Judit és fia és Slekta Réka anyukája is elindult a megmérettetésen, ahogy Hejduk Ica és lánya is. Zakar Szabi is hozta a testvérét, valamint a Cserkész család is három fővel indult! Remek ez a tendencia!

A felnőttek mezőnyében már komolyan kell számolni a két utánpótláskorú versenyzőnkkel: Kocsis Csillaggal és Szabó Zénóval, mindhárom felnőtt számban a dobogóra állhattak.

Csillag két aranyat húzott be (technikai és hosszútáv) a felnőttek között Slekta Rékát megelőzve. A délelőtti sprintet még Réka nyerte Csillag előtt, de a hosszabb futamokban VB érmes versenyzőnk visszavágott Rékának.

Zénó megnyerte a sprintet Márton Karesz és Kövér Marci előtt majd ebben a sorrendben futottak be a technikai döntőben is. A hosszútávon aztán maratoni világbajnok kenusunk állt a dobogó tetejére, Karesz megtartotta a második helyet Zénó pedig elhozta a bronzot.

Gratulálunk minden résztvevőnek és helyezettnek!

A teljes eredménysor megtekinthető:

https://results.kajakkenusport.hu/faces/pages/verseny.xhtml?versenyid=676

Amatőr futamok eredményei az Old Lake SUP Facebook oldalán:

https://www.facebook.com/oldlakesup/posts/pfbid02gpwMUrYFyUbyYgxjWJHfG2haJNDxF3t51MGVnAmM4iM1XhUEZAD1msZKe2jaZaV8l

Fotók: Kolopi Judit és Kolb Tamás