A tegnapi nap folyamán jelentette be a 2021-es, balatonfüredi SUP világbajnokság időpontját a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség. A tervezett időpont 2021. június 18-20. megemlítik, hogy a VB egybeesik a népszerű Balaton Átevezés fesztivállal.

Március óta tudjuk, hogy jövőre hazánkban rendezik a SUP világbajnokságot és most már megvan a pontos időpont is így mindenki beírhatja a naptárába. 

„A kínai világbajnokság után kapott elsöprő visszajelzés egyfajta elismerés volt a professzionalizmus és a tisztelet iránt, amelyet a sportolókkal és tisztviselőkkel szemben tanúsítottunk, és amelyek szerintük olyan szinten voltak, amilyet még nem tapasztaltak” – mondta Jose Perurena, az ICF elnöke.

„Mindig azon voltunk, hogy a legjobbat tegyük a sport számára, és bízunk benne, hogy a jövő évi balatonfüredi bajnokság is ugyanolyan különleges lesz.

„Magyarországot joggal tartják a világ egyik evezős nagyhatalmának. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség rendszeresen rendez nagy nemzetközi versenyeket, és ezt a tapasztalatot fogják elhozni a 2021-es SUP világbajnokságon. ”

A versenyek kapcsán bejelentetták, hogy ismét lesznek sprint, hosszútávú és technikai versenyszámok, junior, nyilt és masters korcsoportoknak. Valamint külön versenyszámban indulhatnak a felfújható deszkások így szeretnének a kevésbé tapasztaltaknak is lehetőséget biztosítani.

Izgatottan várjuk a pontos menetrendet és versenyszámokat. Azt biztos, hogy ha a VB-hez kapcsolódik majd a Balaton átevezés, akkor célszerű lesz azonnal nevezni, a hogy lehetőség nyílik rá!

Forrás: https://www.canoeicf.com/news/icf-announce-details-2021-sup-world-championships