A tavalyi évben szuper körülmények között evezhettünk át Fonyód és Badacsony között, talán ez is volt az oka a rekordszámú nevezésnek. Az idei nyár hozta az eddig változékony formáját és bár pénteken még jó időt ígértek a mai eseményre, az időjárás nem fogadta kegyeibe a teljesítőket.

Már reggel látni lehetett, hogy a nyugati határ felől esőfelhők közelítenek a Balaton felé, ezért a szervezők 25 perccel előrehozták a rajtot, így az első indulók fél kilenc után elindulhattak. A szél nem volt jelentős, de a víz kellemetlenül lötyögős volt, majd az égi áldás is megérkezett. Minket az eső elkerült az első 3 km-en, de utána kaptunk bőven a nyakunkba.

Jó volt látni, hogy a résztvevők többsége a biztonságot tartotta elsőnek és ha felborult egységet látott, akkor azonnal jelezte a legközelebbi rendőrhajónak, ha ők esetleg nem vették észre a bajba jutott kenut vagy hajót. A mentőmellényt is mindenki viselte, erre szükség is volt, mert a tavalyihoz képest sokkal több borulást láttunk.

A rosszabbodó körülményeknek köszönhetően a rajtolást fel is függesztették, amit kavarodást okozott az időmérésben. Akik a visszafordítás után a célon keresztül érkeztek vissza a partra teljes teljesítőként kerültek a listára, olyan időkkel melyet még a motorcsónakok is megirigyeltek volna. 

A nem túl kellemes körülmények között is rengetegen teljesítették a 9 km-es távot. Minden résztvevőnek és teljesítőnek gratulálunk!