Idén Fonyódon került megrendezésre a SUP országos bajnokság és ezzel egy napon egy nyílt verseny. Az OB-n sprint (200m) és hosszútáv (4 km) szerepelt a programban, az Open kategóriáa indulói technikai és 4 km-es futamban vehettek részt.

Sprint versenyek

A nap a sprint számokkal indult, ahol az ifik után a felnőttek is megküzdöttek egymással. A férfiaknál a merev deszkák sprint versenyét némi megelepetésre Kóti Dávid a DKSE Dunaújváros versenyzője diadalmaskodott, megelőzve Zöllner Viktort és Nagy Szabolcsot.

A nők merev deszkás mezőnyében Rasztotzky Eszter végzett az élen, megelőzve Horváth Noémit és Kövér Nórát.

A felfújható deszkások között szintén dunaújvárosi siker született: Pető Ákos Zsolt nyerte az aranyat, Pető Zsolt és Magyar Levente előtt. A nők felfújható deszkás sprint küzdelméből Kovács Petra Sára került ki győztesen, megelőzve Horváth Noémit és Tubel Blankát

Technikai futam – open

Délelőtt került sor az Open technikai futamra, ahol egy M alakú pályán kellett két kör teljesíteni a mezőnynek, majd a végén a deszkával a kézben kifutni a partra. A férfi mezőny 28 fősre duzzadt, mivel a merev és a felfőjhatós deszkások együtt indultak, de külön kerültek értékelésre. Ez a létszám egy ilyen rövid pályán egyesek szerint inkább roncsderbi volt, főleg a rajt utáni első bójánál volt óriási a tumultus.

A férfiaknál Nagy Szabolcs (merev) és Sági Gábor (felfújható) végzett az első helyen, a nőknél Rasztotzky Eszer és Slekta Réka nyakába került az aranyérem.

Hosszú táv – 4km

A 4 kilométeres távon a merev deszkások között Márton Károly lett a Magyar bajnok, Zöllner Viktort és Nagy Szabolcsot megelőzve, míg a nőknél, Horváth Noémi, Rasztotzky Eszer és Oláh Marianna Rita lett dobogós. A felfújható deszkások versenyében Pető Ákos Zsolt nyerte az aranyat, Pető Zsolt és Magyar Levente előtt. A nőknél Kovács Petra Sára került ki győztesen, megelőzve Nagy Erika Zsuzsannát és Jártó Bernadettet.

A 4 km-es Open versenyeket: Pihelevics Csaba (felfújható), Mihalovics Márk (merev), Suba-Bokodi Éva (felfújható), Varga Zsuzsanna (merev) nyerték.

A teljes eredménylista az alábbi linkeken érhető el: