A hétvégén a harmadik állomásához érkezik a kelet-magyarországi ASG SUP Bajnokság, de ez a hétvége különleges, mert itt és most kerül megrendezésre a Magyar Kajak-Kenu Szövetség SUP Magyar Kupa II. fordulója is. A rendezők természetesen gondolnak a kezdőkre is, a szombati napon teszt és oktatási lehetőség várja a kilátogató nézőket a vasárnapi versenyek előtt.

A Rétközi tavi és Géberjéni forduló után ezúttal a Leveleki tó lesz a verseny helyszíne, amely Nyíregyházától mindössze 20 km-re található. Ez a tó a keleti régióban élő vizisport szerelmeseknek nem lehet ismeretlen. A 2000-es évek elejn kiépült infrastruktúra minden igényt kielégít, akár egy SUP verseny szervezése szempontjából is, a körülmények tehát adottak lesznek. Eddig a wakeboard, a vizisí és a strandolás szerelmesei találták meg itt a számításukat, de ezen a hétvégén a SUP-é lesz a főszerep.

A bemelegítés már pénteken elkezdődik egy remek bulival, de a lényegi rész szombaton és vasárnap kerül megrendezésre. A hétvége első napján a sportággal ismerkedőket, tesztelni, tanulni vágyókat várják a programok:

  •  JOBE SUP teszt, egész nap
  • GLADIÁTOR SUP teszt, egész nap
  • SUP oktatás kezdőknek és technikák haladóknak
  • Családi programok kicsiknek és nagyoknak
  • Családi SUP verseny : Saját deszkán kell eveznie két családtagnak (felnőtt-gyerek, gyerek-gyerek)
  • Naplementés túra a vizen – „deszka világítást” hozzon akinek van

A versenyeket a szervezők vasárnapra tették így egy nap alatt megküzdhetnek egymással a bátor vállalkozók sprint, technikai és hosszú távú számokban.

Az MKKSZ kötelékébe tartozó felnőtt versenyzők 200 méteren és 4 km-es távon küzdhetnek meg egymással, de természtesen ők is benevezhetnek a technikai versenyszámba, amelynek a pályarajza már megtekinthető.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit, legyen kezdő vagy haladó netán profi SUP-os. Bíznak benne, hogy a kilátogató nézők a korábbi helyszíneknek megfelelően itt is belelkesednek és evezőt ragadnak, miután a partról kedvet kaptak a SUP kipróbálásához.

Szponzorált tartalom