A nyílt felfújható deszkás kategóriában bárki benevezhet, ha elmúlt 15 éves, a szeptemberi SUP-világbajnokság így nemcsak a profi deszkások, hanem az amatőrök versenye is lesz. A Tagore sétányon, amelyen az esemény ideje alatt Borfesztivált rendez a Balatonfüredi Önkormányzat, bárki ingyen megtekintheti a gyorsasági és a technikai futamokat.

Balaton-átevezés, szeptemberre újratöltve. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) rendezvényszervezési igazgatója szerint a szeptember 9-12. között zajló SUP-világbajnokság felfújható deszkás nyílt futama ugyanis olyan élményeket adhat a résztvevőknek, mint a nyári átevezés.

“Egy jó hangulatú, laza eseményt szeretnénk szervezni, amelyen nemcsak nézőként, hanem akár indulóként is bárki részt vehet. – mondta Berényi Péter. – A SUP-osoknak a felfújható deszkás nyílt futam valóban hasonló élményeket tartogathat, mint a minden nyáron nagy sikerű Balaton-átevezés, azzal a különbséggel, hogy ennek a versenynek komoly tétje is van, hiszen a győztesek világbajnoki aranyérmet kapnak, ráadásul a legjobbak között több ezer eurós pénzdíjakat is kiosztunk.”

A csütörtöktől vasárnapig tartó világbajnokság összdíjazása 30 ezer euró. A várhatóan legnépesebb mezőnyt felsorakoztató felfújható deszkás nyílt futam szombaton délután zajlik majd, a hét kilométeres pályát a Balatonfüred-Tihany-Balatonfüred útvonalon jelölik ki.

Nemcsak a verseny várja Balatonfüredre azon a hétvégén a vendégeket, hanem a városi szervezésű hagyományos nyár végi Borfesztivál is. Biztos vagyok benne, hogy a Tagore sétánynak, és a Vitorlás térnek, ahol a világbajnokság eredményhirdetéseit tartjuk majd, varázslatos lesz a hangulata ezen a hétvégén, a verseny megtekintése ráadásul teljesen ingyenes, így mindenkit sok szeretettel várunk.

A balatonfüredi SUP-világbajnokságra nevezni korlátozott számban a www.balaton2021.hu oldalon lehet szeptember 3-ig.

Szponzorált tartalom