Jövő héten keződődik az év legnagyobb SUP-os megméretettése Thaiföldön. Több mint 900 SUP -os száll harcba a tucatnyi címért, junor, felnőtt 40+ és 50+ korosztályokban. A versenyszámok a szokásosak: sprint, technikai és hosszútáv. Remélhetőleg online élőben is szurkolhatunk majd 10 honfitársunknak, akik elindulnak a világbajonkságon.

A verseny két helyszínen kerül lebonyolításra: a sprint versenyek egy evezős központban kerülnek megrendezésre, nyugodt vizen. A technikai, felfújhatós és hosszútávú versenyeknek pedig a Jomtien Beach biztosítja a helyszínt, amely a Thai-öböl egyik legnagyobb strandja.

A sprint 200 méter, bójafolyosóval hasonlóan a kajak-kenu spint távjaihoz képest.

A technikai pálya 1000m, amely két körből áll össze minden korosztályban. A két kör között pedig futó szakasz is lesz, amit a strand homokján kell teljesíteni.

A hosszútáv esetében egy kör 5 km, ebből az open és a 40+ kategóriában hármat, a junior és 50+ kategóriában kettőt, a felfújható deszkások versenyében pedig egyet kell teljesíteni.

Az alábbi oldalon találod a verseny időbeosztását és élő eredményeit. Ezt érdemes figyelni, mert minden fontos infóról tudsz tájékozódni.

https://memosoft.spotfokus.com/timetable/eventdetail/96/2023-ICF-Standup-Paddling-World-Championships

A lenyílóban kiválaszthatod a versenyszámot az entries gombbal pedig a megnyithatod a rajtlistát és a futambeosztást is (startlist).

Egyenlőre nem tudjuk, hogy hol lesz elérhető élő közvetítés a versenyről, de amint kiderül közzétesszük azt is.

Aki élőben szeretné követni az eredményeket annak korán kell kelnie, mert 6 óra időeltolódás van. Az alábbi táblázatokban láthatók a magyar érintettségű futamok.

Márton Karesszel beszélgettünk a közelgő világbajnokságról és a SUP versenyzésről, nézd meg a videót vagy hallgasd podcastként!