Igazi nyári hőség fogadta a résztvevőket Zamárdiban a Balaton-átevezésen, a korábbi évekkel szemben, most nem a széllel és a hullámokkkal, hanem a meleggel kellett megküzdenie az indulóknak. A SUP-osok több mint 900-an jelentek meg az eseményen.

Nagy volt a tumultus a rajtnál, a sokan szerettek volna minél előbb vízre szállni, hogy ne a legforróbb időszakban legyen a vizen. A rajtolás folyamatos volt, egymás után indultak a különböző hajóegységek a stégek mellől.

Ezúttal nem vitorlások, hanem óriás bóják jelölték a folyosót, amely mellett végig kellett haladni, az 1000 méteres, ember nagyságú bóják külön meg voltak jelölve, így mindenki pontosan láthatta, hogy hol tart.

Sokan eveztek kényelmes tampóban, láthatóan csak a teljesítésre fókuszálva, de szép számmal voltak azok is, akik a helyezésekre hajtottak. A remek körülmények között szuper időket hoztak az élversenyzők. Igazán komoly teljesítmény, hogy Slekta Réka és Rasztotzky Eszter az összesített listában a 4. és 6. helyet foglalná el!

Reméljük, hogy jövőre is hasonlóan remek rendezvényen vehetük részt és evezhetjük át a Balatont!

Galéria