Aktuális kiruccanásom célja egy viszonylag új, regionális márka az Uone supjainak tesztelése volt. Küldetésem kiindulópontja a Szigethalmi Közösségi Pont lett, ők ugyanis elsőkként szavaztak bizalmat a lengyel társaság termékeinek. A döntésük nem véletlen, hiszen a Uone supjai túra deszkákban erősek, ehhez tökéletesen illik a Ráckevei-Soroksári Duna vadregényes zeg-zugos vízi világa. Elöljáróban annyit, hogy meglepően magasra tették a lécet!

Vízi kirándulásunk során ezúttal Észak felé indultunk, hogy benézzünk a taksonyi ágba és felevezzünk a Szigetszentmiklósi úszóláphoz, ez a szakasz a RSD egyik legszebb része, ami Budapesttől mindössze néhány kilométerre található. A stégről vízretettük az Uone két túrázós SUPját, a 13’2-es Wanderert, és a 12,6-os Voyagert. A fő medert elhagyva a RSD sokkal jobban megmutatja az igazi arcát, itt indulhat az igazi felfedező út, a természet megcsodálása kacskaringózva a nádasok közt a szűkebb járatokban. Napozó teknősökkel, félénken megbúvó vízi tyúkokkal, és megannyi érdekes teremtménnyel és nyíló tündérrózsával is volt szerencsénk találkozni. Nem sokkal később váratlanul egy krokodil nézett ránk fenyegetően az utolsó fa alatt. Szerencsére a Crocodile Dundee filmekben látott trükkökre nem volt szükség, elég volt kikerülni a riasztó fogakkal megáldott szörnyeteget. Nem tudom ki készítette, de ilyen szuper vízi StreetArtot nem gyakran lát az ember. Érdemes meglátogatni, ha erre evezel! Az efféle kirándulós, nézelődős suptúra ezeknek a deszkáknak az igazi terepe, könnyedén lubickolnak ebben a szerepben.

Igazi premium túradeszkákról beszélhetünk, de lássuk a száraz tényeket:

A Voyager 12’6,  ahogy már említettük, egy vérbeli túra deszka, hosszú távú utak hatékony megtételére is alkalmas. Jól eltalált, szemrevaló vonalai könnyed siklást nyújtanak, a megjelenés is visszafogott, elegáns hangulatot kelt az emberben. Az egész deszkán designjára a koronát az ügyesen választott, világoskék színű csomagrögzítő teszi fel. Abszolut strapabíró, anyagában színezett PVC-ből készítették a deszkát, ami 25 psi (!) nyomásra fújható. Nagy méretű EVA paddal látták el, tehát akár a feleségednek is kölcsön adhatod, hogy SUP jógázzon!

A másik vízi járművem a találóan Wandererre keresztelt sup volt. Ezt a deszkát elképesztően jól eltalálták. Ő egy egészen egyedi és különleges paraméterekkel rendelkező isup. 13’2 hossza ellenére lendületes és stabil board. Kifejezetten élmény rajta állni és természetet csodálni, evezés közben. Különleges designal rendelkezik, megkockáztatom, hogy ez a legkiemelkedőbb túrázásra szánt deszka amin álltam. Az sem véletlen, hogy egy lengyel csapat egy 900 km-es jótékonysági túrára 2 ilyen deszkát is elvitt és elismerően nyilatkoztak a SUP-okról.

Cikk: https://www.totalsup.com/news/inflatable-paddleboards-durability-test-uone-sup-expedition/.

De nézzük mikkel rendelkezik még ez a nem hétköznapi vízivándor: dupla csomagrögzítővel látták el: egy elöl és egy hátul,  A deszkán 5 db fogantyú van, ami vadregényes túrákon, átemeléseknél kifejezetten jól jön, egyszerűsíti az ilyen műveleteket. Ezen kívül 3 db kameratartó is helyet kapott, hogy a túravideókat készítők kellően variálhassák a felvételeket. A minősége egyértelműen prémium. Rugalmas, us-fin box rendszerű szkeget adnak hozzá. Továbbá a 25 psi-ig felfújható és forrasztott technológia is tükrözi a kiemelkedő színvonalat, ami valamennyi Uone termékre igaz.  Az egyáltalán nem mellékes, hogy az Uone 5 azaz öt év garanciát biztosít a termékeire!

A kiegészítők, ami mindkét modell magáénak tudhat: a gurulós táska, nagy méretű, nagy zsebbel rendelkező praktikus kabátja a deszkának, a pumpa is felső kategóriát képviseli. Az evező üvegszálas, kényelmesen használható. Az üvegszálas megoldásnak azaz előnye, hogy kevésbé sérülékeny mint karbon társai. Itt is gondoltak a felhasználásra: a túrázásra alkalmasabb, kevésbé sérülékeny koncepciót váalsztották, jól hangzó, könnyű, de sérülékeny karbon evezőkkel szemben! Egy további remek pozitívum, hogy az egész csomagot műanyag mentesen kapjuk meg, papírba van minden elem becsomagolva. Ez egyszerűen szuper!

A hazai disztíbutora az Uone temékeknek a Supcsi.hu! Keressétek őket ha kedvet kaptatok ezekhez a kiváló túra deszkákhoz vagy nézzétek meg a többi Uone SUP-ot a webshopban. Részemről óriási pozitív csalódás a márka. Egyértelműen nem az „egy a sok közül kategória”, öröm volt megtapasztalni, hogy lehet ilyen szuper koncepciókkal találkozni és van új még a nap alatt.

Zárszó:

A teszt deszkákat köszönöm a Szigethalmi Közösségi Pontnak. Túránk végén még beültünk a Mi kis büfénkbe, ami tökéletes lezárást biztosított, fel tudtuk tölteni a kimerült energia raktárakat. Ezért is szeretem annyira a Szigethalmi közösségi pontot, mert olyan komplex, elsőosztályú  szolgáltatást nyújtanak, amely mind a kezdők, mind a haladók igényeit kielégíti. 

Már megtalálod őket a SUP Navigátorban is, ahol több SUP-os szolgáltatóval együtt az ő adatlapjukat is megnézheted és segítséget kapsz, hogy kihez érdemes elmenned, vagy melyik túrát ajánlott kipróbálnod. 

Szponzorált tartalom