A SUP sport népszerűségét a kereskedelmi láncok is igyekeznek kihasználni ezért a szezonális kínálatukban megjelentek a felfújható SUP-ok. Az Aldi SUP deszka kínálatában 2020-ban egy Zray Fury F2 Pro modell szerepelt, amely 10’6” (320cm) hosszú túradeszka.

Mit tud ez a SUP?

Az Aldi által választott SUP kétkamrás, ami azt jelenti, hogy két különálló légkamrából áll, ami biztonsági szempontból előnyös. Ha az egyik kamra megsérül és leereszt, akkor a másik még mindig alkalmas arra, hogy biztonságban a partra evickéljünk. Egy kis kellemetlenség, hogy a két kamrát megadott sorrendben és több lépésben kell felfújni, ezért egy kicsit tovább tart, mint egy egykamrás deszka pumpálása.

A rétegek rögzítése nem ragasztással, hanem hegesztéssel történik ez tartósabb megoldás és a deszka tömegére is jó hatással van, mert könnyebb lesz 15-20%-kal.

Hossza és formája alkalmassá teszi a kezdők első szárnypróbálgatásaihoz, de ha belejössz és hosszabb túrákat is tervezel, akkor arra is alkalmas.

A mérete nem óriási, de 270 literes űrtartalmához 140 kg-os maximum terhelhetőség társul. Kezdőknek inkább csak 100 kg-ig ajánljuk, mert 140 kg-os terhelés esetén már mélyebbre merül és ezzel együtt instabilabb is lesz a SUP.

Milyen kiegészítők járnak az Aldi SUP deszkájához?

Az alap tartozékokhoz képest sokkal többet kapunk, ha ezt a csomagot választjuk. A legtöbb esetben csak pumpát és a táskát kapunk a megvásárolt SUP deszka mellé, de ebben az esetben jóval több kiegészítő jár:

  • biztonsági bokapánt (leash), ezzel a rögzítheted magad a deszkához, így ha leesel, akkor sem sodródik messze tőled
  • felfújható kajakülés és lábtartó, így átalakíthatod a SUP-ot és ülve is evezhetsz
  • üvegszálas evező, amely egy (SUP-hoz) és két tollal (kajakozáshoz) is használható
  • hordtáska, ami hátizsákként is viselhető
  • vízálló táska, hogy az evezés közben is biztonságban, vízmentesen tudd tárolni a cuccaidat
  • pumpa

SUP kiegészítőkben tehát nagyon erős az Aldi ajánlata, ha ezeket külön kellene megvenni, akkor elég sokba kerülne.

Megéri ennyiért?

A kezdők számára ez lesz talán a legfontosabb kérdés. A 169 990 Ft-os ár messze nem a legolcsóbb SUP-ot takarja, de a deszka kialakítása és a tartozékok széles palettája sem alsó kategória jellemzője. Összeségében ez az ár arányban van a deszka minőségével és a kiegészítőkkel. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az Aldi 3 év jótállást ad erre a Zray SUP-ra, akkor azt mondhatjuk, hogy nem rossz vétel kezdők és családok számára.

Zray Fury F2 Pro az Aldi kínálatából 2020-ban. forrás: zraysports.com