Szponzorált tartalom

Sokszor okoz problémát, hogy hova tegyük a cuccainkat SUP-ozáskor. Egyrészt vannak dolgok, amit nem szeretnénk a parton hagyni: a pénztárca, kulcs, telefon szentháromság, másrészt van, amit jó lenne magunkkal vinni egy hosszabb evezéskor és szárazon megőrizni. A Fish Dry Pack vízálló táskái üde színfoltnak számítanak a vízhatlan táskák palettáján. Ugyanis nem csupán egyszerű vízálló zsákokról van szó, hanem teljes értékű kényelmes és praktikus hátizsákként használható táskákról. Akkor is használhatom őket, ha biciklizni, túrázni indulok el és biztosan szárazam szeretném tudni a cuccaimat csapadékos időben is. Ebben a tesztben mindkét helyzetre mutatunk megoldást! A SUPstore jóvoltából 3 vízálló hátizsákot és egy vízálló övtáskát teszteltünk.

Értékek biztonságban – vízálló övtáska

Gyakran járok úgy evezni, hogy nem kell sok cuccot magammal vinnem: kulcs, telefon, tárca és víz kell csak egy rövid evezéshez. Ezeket viszont szeretném biztosan szárazon tudni és az is előnyös, ha a telefonomon meg tudom nézni, hogy mennyit eveztem már. Erre nyújt kiváló megoldást az Aruba névre hallgató vízálló övtáska, amely rendelkezik egy átlátszó telefonos tartóval, ami külön belső zsebet kapott, így kétszeresen is biztonságban tudhatod a telódat nedvességtől.

A táska anyaga (500D PVC) első ránézésre eloszlatja a kételyed, ha azt hiszed, hogy átjuthat rajta a víz. A varratok hegesztéssel kerülnek lezárásra, így biztos lehetsz benne, hogy ott sincs rés a pajzson.  A teljesen megszokott roll & click zárás is hibátlanul teszi a dolgát.

Az állítható deréköv és a nagyméretű párnázott felület kényelmessé teszi a viselést még akkor is, ha egy apróval megtömött pénztárcát teszel bele. Evezés közben egyáltalán nem zavaró a viselete, természetesen nem hason, hanem a derékon kell hordani, de bármikor egy mozdulattal előre fordítható.

A táska mindössze 2L űrtartalmú, de már ez is elég ahhoz, hogy ha netán leesik rólad, akkor sem süllyed el a benne lévő értékeiddel.

Ideális, ha egyedül szoktál evezni és nem tudod hova tenni a kocsikulcsot, tárcát és a telefont. Bringázáshoz, horgászni, kajakozni, vitorlázni és minden egyéb vízisporthoz ideális.

A tesztben kipróbáltuk, hogy egy fél kg-os súlyzótárcsát még simán fenntart, ami nehezebb, mint a kulcs, tárca és telefon együtt, így biztos lehetsz benne, hogy nem fog elsüllyedni. A táskát vízbe dobtuk és még meg is merítettük néhányszor. Kinyitva azt láttuk, hogy szárazak maradtak a benne lévő cuccok, de arra figyelni kell, hogy szárazra töröld a kezed, mielőtt kiveszed őket!

Frissítés: A hosszabb távú teszten az derült ki, hogy az övtáska, akkor biztosít megfelelő vízállóságot, ha a feltekert záró részt önmagába csatolod vissza. Ha a záró csatokat a jobb és bal oldali csatokkal zárod le, akkor nem elég szoros a zárás és víz kerülhet az övtáskába!

Több cuccot vinnél?

Ha nem csak egy gyors evezésre mész vagy még hideg a víz és ezért szeretnél egy adag száraz ruhát is magaddal vinni, akkor a 18-20L-es hátizsákokat ajánljuk neked! Mielőtt egyesével bemutatjuk őket lássuk a közös tulajdonságokat:

  • a hátizsákok óriási előnye, hogy mindkét kezed szabadon marad, így foghatod az evezőt és a deszkát egyszerre, miközben a víz felé sétálsz vagy kapaszkodhatsz a korlátba a vízreszálló lépcsőn
  • mindegyik táska vállpántja és háta párnázott, így kényelmes őket viselni, mert nem egy vékony zsinór vágja a válladat, mint egy tornazsák esetében
  • elöl összekapcsolhatók a pántok, ezzel minimalizálhatod a táska mozgását sport (pl.: futás) közben
  • víz és porállók, ezért nem csak a SUP-on jönnek jól, hanem a városban, bringázáskor vagy bármilyen vízisport, vagy esős idő esetén
  • Akár munkatáskának is jók, ha a körülmények megkívánják (kültér, építkezés, mezőgazdaság stb.)

Vízállóság: A lezárt táskát bedobtuk a vízbe, megforgattuk és ezután nyitottuk ki, minden tökéletesen száraz volt benne. A deszkára rögzítve még ennyi vizet sem fog kapni, de így az is kiderült, hogy ha leesik a SUP-ról, akkor is száraz marad benne minden.

Drifter 18L

Az alapdarab. Ez az iskolatáska méretű hátizsák nagyon jó szolgálatot tesz a mindennapokban, nem csak a SUP túrák során. Két külső zsebbel van ellátva: egy hálós, amiben elfér egy 0,5L-es palack vagy egy kulacs és egy tépőzáras, fröccsenő víz és eső ellen védett rekesz. Állítható pántok és kényelmes párnázás a hátoldalon. Ha egyébként is szeretnél egy vízálló táskát a mindennapokra és jól jönne a SUP túrákra is, akkor a Drifter egy jó választás.

Kék, fekete és terepmintás színekben kapható így biztosan megtalálod, a saját ízlésednek megfelelőt.

Ami simán belefér: egy pár cipő, egy nagyméretű törölköző, póló, melegítő nadrág, pulcsi, esőkabát és egy polár takaró.

Explorer 20L

A felfedezők táskája! Mérete egy kicsit nagyobb, mint a Drifter és két külső hálós zsebbel rendelkezik, amelyekben elfér 1-1 kulacs, így a víz nem foglal belül helyet a táskában! Az első oldalon lévő gumikötél alatt elfér egy polifoam vagy az összehajtott esőkabátod, esetleg mindkettő!

Ideális társad lehet, ha gyakran túrázol, poros, sáros környezetben dolgozol, ahol szükséged van egy olyan hátizsákra, ami megvédi a cuccaidat.

Fekete, sárga, kék és terepmintás változatban kapható.

Ami belefér: egy pár cipő, egy nagyméretű törölköző, póló, melegítő nadrág, pulcsi, esőkabát és 3 db polár takaró, valamint a külső rögzítő alatt elfér egy polifoam és egy vékonyabb kabát. Leegyszerűsítve két személy váltóruházata egy tavaszi vagy őszi SUP túrára!

City 20L

Igazi város táska, visszafogottabb színekkel, praktikus telefonos tartóval és extra könnyű kivitellel. Ha olyan táskát keresel, ami beleillik a városi öltözékedbe, akkor válaszd a Fish Dry Pack City hátizsákját szürke színben!

A telefontartó praktikus, mert így akár evezés közben is nézheted és használhatod a kijelzőt, ha a SUP deszkára rögzített táskát magad felé fordítva.

Van egy külső zsebe is, ami ugyan nem 100%-ig vízálló, de a zipzár kialakításának és a zipzárt elrejtő takarásnak köszönhetően, esőben és fröccsenő víz ellen védve lesznek az ide pakolt értékeid.

Az anyaga a 210D vastagságú PVC, ennek köszönhetően nagyon könnyű a táska, alig több mint 500g!

Ami simán belefér: egy pár cipő, egy nagyméretű törölköző, póló, melegítő nadrág, pulcsi, esőkabát és egy polár takaró.

Ebben az összehasonlító táblázatban láthatod a legfontosabb paramétereket együtt!

  Drifter Explorer City
Méret 38 x 30 x 15 cm 45 x 26 x 18 cm 45 x 28 x 17 cm
Űrtartalom 18 liter 20 liter 20 liter
Anyag 500D PVC 500D PVC 210D/TPU
Tömeg 694 g 973 g 533 g
Külső zsebek 1 hálós, 1 tépőzáras 2 hálós 1 zipzáros
Extrák kapcsos mellkas öv kapcsos mellkas öv, gumis csomagrögzítő átlátszó zseb a telefonnak, kapcsos mellkas öv

 

A Fish Dry Pack márka vízálló táskákból álló kínálata az itt bemutatott termékeken kívül még két nagyméretű táskát tartalmaz: az Explorer 40L-es változatát és az 50L-es Duffle nevű, sporttáskát.

Szponzorált tartalom