Április 27.-én kerül megrendezésre a #SICDay2024, mely a II. SIC Maui & Tahe Outdoors nyílt nap és találkozó Gárdonyban a TóParty Strand és Kemping területén. Kötetlen és nyílt nap a #SIC és #Tahe deszkások baráti-szakmai találkozója, ahol a szezonindító baráti beszélgetések mellett a szervezők szakmai programmal is készülnek. 

Nagyon mozgalmasnak ígérkezik a szombat, én nagyon-nagyon várom! Bárkit nagyon szívesen látunk és örülünk, ha minél töben töltik velünk ezt a napot. A #SICMaui és a #TAHE deszkák kipróbálása melett befogjuk a SIC #Mothership -jét-, az anyahajó deszkát is, melyen baráti időmérő futamokon legalább 6 fő evez majd a bójáig és vissza. De rendhagyó lesz a nap abból a szempontból is, hogy elsőként szervezünk szintén baráti SUPváltó-versenyt, ahol azonos deszkákkal (SIC #Sonic 12.6×30) evezhetnek a 3 fős csapatok. Ebből is látszik, hogy kifejezetten nagy hangsúlyt kapnak a merev túra deszkák, melyek árban lényegesen olcsóbbak, azonban a minőség-, használhatóság tekintetében nincs kompromisszum. Tapasztalt SIC versenyzők segítenek a választásban, a hatékonyabb technikák elsajátításában; így kisebb workshopokat is tartunk a strand nyugodt vizén – mondta mosolyogva Slekta Réka a SIC Maui Natonal Team Ridere. az esemény egyik főszervezője. 

Azért is érdemes részt venni a SIC Hungarian Team által szervezett ingyenes programokon, mert így minél többen mutathatjuk meg az utánpótlás iránti elkötelezettséget-, segíteni akarást. Ezt támogatva pedig a TAHE Outdoors France vezetősége egy SIC AirRS versenydeszkát ajánlott fel a programokban részt vevők közül egy szerencsésnek.

Ezt olyasvalakinek ajánljuk fel, aki érdeklődik a versenyek iránt, utánpólás-korú (18 éves korig) vagy fiatal felnőtt (max. 23 éves korig – U23), és még nem rendelkezik verseny deszkával. A mi dolgunk most az, hogy megmutassuk a verseny jó hangulatát, az ebben rejlő közösségi erőt, az összefogást. Megmutassuk, hogyan segítjük egymást ilyenkor, mennyire közösségi program egy verseny. Ösztönözzünk, hogy minél több fiatal álljon mellénk a rajtvonalhoz! Azzal, hogy egy jó hangulatú-, díjmentes-, baráti versenyt csinálunk, valakit élete első deszkájához juttathatunk. Szerintem ez a cél nemes, és az összefogás, amivel ez megvalósulhat pedig büszkeséggel tölt el. Ráadásul együtt alakítjuk ki a SUP váltóverseny formátumát és e példaértékű összefogással elindíthatunk egy fiatalt a SUP versenyek világa felé. – mondja Cserkész Gábor, az egyik szervező. 

Az áprilisi eseményen a tapasztaltabb evezősök nyugodt körülmények közt oszthatják meg egymással és az érdeklődőkkel tapasztalataikat. A #SICDay2024 egy igazi közösségépítő esemény-, a (nem csak) #SIC #SUP deszkát használó versenysportolók és túrázók baráti találkozója. A strandi büfé-étterem finom ebéd lehetőséget kínál a nap folyamán, melyet követően a helyszínen elhelyezett QR kódok a SIC-, és TAHE vezetők-, élsportolók baráti üdvözletét rejtik. Márton Karesz a SIC Maui National Team Rider-e technikai segítségnyújtáson túl a túradeszkák világát mutatja be, Réka a SIC vadonatúj #RST versenydeszkát hozza az érdeklődőknek. A találkozót erősíti Seper Árpi csapata az Old Lake SUP, Tubel Blanka által vezetett VVSC és sportolói. Az interaktív vizi játékok során pedig hasznos apróságokkal kedveskednek a szervezők. 

Miért érdemes kilátogatni az eseményre? 

Mert szuper társaság gyűlik össze április végén a Velencei-tó partján, ahol a laza szakmai találkozó nem igazán a versenyzésről szól, hanem a túrázók és érdeklődők élményét tekerik a srácok egy magasabb szintre – mondja Pregun Gyula, a SIC Maui és TAHE hazai disztribútora, majd így folytatja: – A programok bővelkednek érdemi szakmai információkban épp úgy, mint a lazább SUP-os ismeretekben. Így pedig azok, akik részt vesznek az #SICDay2024 napon SUPer barátokkal gazdagodnak és magabiztosabbak lehetnek a vízen. 

Legyünk minél többen, induljon jókedvűen a szezon! 

Április 27, szombat, 9:00-től, Gárdonyban a TóParty Strandon 

(link: https://fb.me/e/1Ui4kqDdo)

Borítókép: SUPrafel