Augusztus elsején rendezte meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a Lupa SUP Fest-et, amelyen belül megrendezésre kerültek az Országos SUP bajnokság futamai, egy 3 km-es tókerülő evezés és SUP Dragon verseny is! Jó hangulat, remek emberek és nagy küzdelem jellemezte a rendezvényt!

Reggel 9:30-kor kezdődtek a sprint versenyek küzdelmei, ahol 200 métert kellett megtenni, befutó rajttal, egy bója megkerülésével és partra szállással. A futamok bőven tartogattak izgalmakat, több szoros befutót is láthattunk mind a nők mind pedig a férfiak mezőnyében.

11.00 órakkor indult el a Lupa-tó körbe evezése, amely az igazolt versenyzőknek a hosszútávú OB volt, míg az amatőrök saját kényelmes, vagy feszített tempójukban evezhették körbe a tavon kijelölt 3 km-es pályát. Szenzációsan nézett ki a több, mint 100 induló egyszerre a startnál és az azt követő néhány száz méteren.

A versenyzők hamar leléptek, de a hobbisportolók is kitettek magukért, a befutónál jogosan vehették át a teljesítményükért az érmet.

Délután került megrendezésre a Dragon SUP verseny, ahol 4 fős csapatok versenyeznek egymás ellen. Aki már állt SUP-on, az tudja, hogy egyedül sem mindig egyszerű megállni a deszkán, pláne nem négyen. Sok látványos befutó rajtot láthatott a közönség, a futamok végén kihirdetett győztes csapatben nem volt meglepetés: a 2x-es világbajnok csapat itthon sem talált most legyőzőre.

Nagyon jó volt a hangulat, végre találkozhattunk élőben is és nem csak az interneten keresztül cserélhettünk eszmét.

Gratulálunk minden résztvevőnek, helyezettnek és a bajnokoknak!