A Vízitúra kupa nagy hagyományokra tekint vissza, mert már 2001 óta megrendezik ezt a civil kezdeményezésre indult, országos méretű, vízitúrás versenysorozatot. A versenyt a Dunakeszi SH ÖTSE rendezi a Magyar Kajak-Kenu szövetség segítségével és támogatásával.

A verseny helyszíne: A Duna, Dunakeszinél, Katonadomb magasságában. 

A verseny időpontja: 2019. május 4. szombat

Az idei első SUP versenyen több kategóriában és versenyszámban mérhetik össze a tudásukat az elszánt SUP versenyzők. Az ELIT kategóriában a merev deszkás versenyzők indulhatnak, míg a felfújható deszkákkal indulni szándékozók a HOBBI kategóriába nevezhetnek be. 

A versenyzők nevezhetnek a 24 km-es hosszútávú evezésre, ahol a Dunakeszi strandról indulva a Lupa-sziget megkerülése lesz a feladat. Ezen a távon erőpróbáló mennyiségben lesz hegymeneti evezés is, így igazán kemény menetre számíthat, aki benevez a hosszútávra.

A rövidebb, 8 km-es verseny 10.30-kor indul, minden korcsoport (gyerek, felnőtt, master) egyszerre ragad evezőt és kezdni meg az állva evezést. A 300 méteres ügyességi verseny kora délután kerül megrendezésre és a rövid táv miatt nagyon izgalmasnak ígérkezik.  Minden SUP versenyszámban a Vízirendészeti szabályoknak megfelelően a mentőmellény viselése kötelező!

A helyszínen lehetőség lesz korlátozott számban SUP deszkákat bérelni, de csak előzetes egyeztetés alapján!

Gyertek el, akár nézőnek is, jó buli lesz!