Szombaton rendezték meg a Siófoki SUP kupát immár másodszor. Egyenlőre tradíció, hogy ezen a versenyem elég komoly északi, észak-nyugati széllel kell megbírkózni a versenyzőknek.

Az új helyszínen a Siófoki Kajak-Kenu Ponton már reggel gyülekezett a mezőny, a többség a tavalyi verseny hullámait vágyta vissza, mert idén a front után bár a levegő és a víz kellemesen meleg volt, de a szél nagyobb hullámokat kobácsolt, mint a tavaly.

A szél miatt a hosszútáv minden kategóriában rövidítésre került. A férfiak eredeti 6 km-es távja, 3km-re, a nők 3 km-es távja 1,8 km-re csökkent.

Az egyenes vonalú pályán 5 kört kellett megtenni a férfi versenyzőknek és 3-at a nőknek és az ifi korsztálynak. A sok kör és a nehezen leolvasható rajtszámok kavarodást okoztak az eredmények pontos megállapításában, de végül sikerült kibogozni mindent.

Tanúlság, hogy ilyen rövid pályán, annyi lekörözés fordulhat elő, hogy csak akkor lehet jól nyomonkövetni az eredményeket, ha minden fordulóban vagy bemondásra kerül a rajtszám, vagy olyan helyen van, ami biztosan leolvasható. Károlyi János főszervező elimerte a hibákat és jelezte, hogy jövőre olyan rendszer igyekznek kialakítani, amivel elkerülhető minden hasonló probléma.

A sprint versenyek a megszoktott fordulós, oda-vissza rendszerben zajlottak, itt már sokkal kevesebb probléma adódott.

Az ügyességi versenyre a szél is csillapodott, így élvezetes volt a rövid pályás bója kerülgetés.

A verseny végén gyógyír volt a tombola az értékes nyereményekkel, majdnem mindenkinek jutott valami a szponzorok (Intersport, DRV Zrt., SUPshop.hu, SUPzone.hu, Hotel Azúr) jóvoltából.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Eredmények letöltése:

Képgaléria a versenyről