Lezajlott a Nemzetközi Szörf Szövetség (ISA) által szervezett SUP világbajnokság, ahol a lengyelországi világbajnokságról is ismerős versenyzők mérték össze tudástukat.

A három szám, ami az ICF által szervezett versenyeken is megtalálható: sprint, technikai és hosszútáv. A SUP surf versenyszámhoz szükség van a hullámokra is ezért a körülmények meglehetősen távol állnak attól, amit mi itthon ismerünk, bár Gdynia-ban kaptunk belőle ízelítőt.

Ezeken a versenyek óriási a szerepe a hullámok elkapásának, kihasználásának, sokszor ezen múlik 1-1 helyezés. Ezen okból gyakorlatilag nem is látni olyan versenyzőt, aki tenger vagy óceán nélküli országból érkezett a megmérettetésre. A női hosszútáv végén egy hullámnak köszönhetően cserélt helyet Duna Gordillo és Esperanza Barreras, érdemes megnézni. Az európai országokat a franciák (részben Új-kaledóniából), spanyolok, olaszok képviselték nagyobb számban, mind mind tengeri nemzet.

A verseny meglepetése a 16 éves japán Shuri „Shrimpy” Araki, aki megnyerte a férfiak technikai és hosszútávú versenyét is. Reméljük egyszer őt is megnézhetjük itt síkvizen.

Összességében szuper verseny láthattak a nézők és bár nekünk nagyon távoliak ezek a körülmények, azért ezt is szívesen kipróbálnánk.

A versenyek videóit érdemes visszanézni, sajnos beágyazni és időbélyegezni nem lehet, ezért be kell érnetek azzal, hogy leírtuk, melyik verseny mikor kezdődik az adott videóban.

Videó linkek: https://isasurf.org/gallery/2022-isa-world-sup-paddleboard-championship/webcast-replays/?type=video

SUP hosszútávú verseny

  • 00:25:55 – Női hosszútáv START
  • 02:11:00 – Női hosszútáv FINISH
  • 04:17:00 – Férfi hosszútáv START
  • 05:47:00 – Férfi hosszútáv FINISH

SUP technikai verseny

  • 00:31:50 – Férfi technikai döntő START
  • 01:19:45 – Női tecnhnikai rajt START

SUP Sprint verseny

  • 02:58:40 – Férfi sprint döntő START
  • 03:09:20 – Női sprint döntő START

Eredmények listák: https://isasurf.org/event/2022-isa-world-standup-paddle-and-paddleboard-championship/

Borítókép: isasurf.org