A héten budapesti száműzetésünket töltjük, ami azt jelenti, hogy itt kell túlélnünk a hőséget. Ez többé-kevésbé megy is, viszont mindig keressük a lehetőséget, hogy hova tudunk elszökni a természetbe. Az pedig bónusz, ha olyan helyet találunk ahol SUP-olni is tudunk.

Tegnap így jutottunk el a szigethalmi közösségi stéghez és próbáltuk ki a SUPreme Bass deszkákat.

Munka után indultunk, dél Pestről könnyen megközelíthető a hely, fél óra alatt ott is voltunk. Kedves, segítőkész személyzet fogadott minket. Miután elintéztük a papír munkát, egyből kérdezték is, hogy mennyire ismerjük ezt a sportot, szükségünk lesz-e oktatásra, segítségre. Mi már evezünk egy ideje, így nem volt erre szükségünk. De, ahogy megtudtuk, eddig a SUP-ot kikölcsönzők nagy része még csak ismerkedik ezzel a mozgásformával, így nekik nagyon jól jön az első alkalomnál kapott szakszerű instrukció. Szóval, aki csak most gondolkodik, hogy kipróbálja, ne habozzon, irány Szigethalom!

A kölcsönző úgy van kialakítva, hogy kényelmesen van lehetőség mosdó, zuhanyzó használatra, átöltözésre vagy akár értékmegőrzésre. A tisztaság pedig csillagos ötös!

Miután átöltöztünk, megkaptuk a SUP deszkákat, evezőt, leash-t és kiválasztottuk a megfelelő méretű mentő mellényt. Amennyiben szükséges a kölcsönző munkatársai segítenek levinni a deszkát a vízhez. A stég közel van, jól, könnyen megközelíthető.

A szigethalmi Duna ág egy csendes, nyugis szakasz, ideális, akár egy SUP csapatépítő tréningre is.  Tele nádasokkal, vízi liliomokkal és a parton takaros kis hétvégi házakkal. 1 órát eveztünk, ebbe bőven belefért egy kis pihenő is, hogy csak úgy élvezzük a csendet és a napsütést. Útközben új útitársaink is lettek, egy kacsa család szegődött a nyomunkba, egy ideig lelkesen tepertek mellettünk.

Nagyon élveztük itt a SUP-olás, már-már olyan érzés volt az este végére, mintha szabadságon lennénk.

Kedves SUPreme Bass, köszönjük a vendéglátást, jövünk legközelebb is!:)