A felfújható SUP előnye, hogy könnyű szállítani, mert leeresztve csak akkora, mint egy nagyobb hátizsák. A helyszínen pedig gyorsan felpumpálható. Mi a helyzet, ha nem vagyunk messze a víztől (1 km-en belül), és hosszabb időn keresztül (1-2 hét vagy hónap) szeretnénk minden nap evezni? Mit lehet tenni, ha semmi kedvünk sincs a pumpáláshoz minden egyes nap és cipelni sem szeretnénk ilyen távon a deszkákat? Erre mutatok be egy megoldást.

Még az első merev deszkánknál merült fel a szállítás problémája. A Balaton távolsága 5-600 méter, de a régi, gyakorló windsurf deszka cipelése olyan kimerítő volt, hogy az első evezés után más megoldást kerestem, hogy napi cipelést megússzam. Nyakamba vettem az internetet és ötleteket kezdtem keresni.

Találtam is többféle kocsit, szállító járművet, főleg a „surf trolly” kép keresés vitt közelebb az áhított megoldáshoz. Végül egy fórumon találtam ezt a típust, ami azért előnyös, mert a zárt keret miatt ráfeszül a deszkára és így nem kell külön rögzítést alkalmazni egy darab SUP deszka szállítása esetén. A másik fontos elem a nagyméretű kerék volt, amely jól szolgál, ha laza, homokos talajon vagy füvön kell közlekedni, mert a 26 cm átmérőjű kerék mindenen átgördül. A fém csövekre polisztirol csőhéjat tettem, így a deszka nem közvetlenül a fém keretre fekszik és nem sérül meg.

Az alapverzió a viszonylag keskeny régi szörfhöz készült, így az új deszkák beszerzése után némi átalakítást kellett végrehajtani. Ha már módosítás jött, akkor viszont további gondoltam a SUP kocsit! A méretek miatti átalakítást azzal toldottam meg, hogy mivel gyakran két deszkát kell levinni a vízhez, így két kis fület hegesztettem a kocsi tetejéhez. Így a második SUP-ot egy gumipókkal fixálni lehet és még akkor sem mozdul el ha füvön kell húzni a járgányt.

Az eredményt a képeken látjátok, a festés még hátra van, de az a hasznosságot egyébként sem emeli.