A szeszélyes időjárás ellenére, múlt hétvégén elhatároztuk, hogy bárhogy is legyen, mi aztán most már tényleg vízre szállunk! Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én néha úgy érzem, mintha Angilában élnénk, mert szinte bármikor eleredhet az eső.

Tekintve, hogy nem tudtuk mire számítsunk ezen a téren, így csak egy deszkát vittünk le magunkkal a hétvégére. Ő pedig a legújabb szerzemény, egy Zray R1 race járgány. Emellett, mivel még hideg a víz, beszereztünk a Dechatlonban neoprén cipőket, valamit még egy neoprén nadrággal is készültem.

Tavaly egy SPK2-t használtunk és mellette volt még egy kemény, szörf deszkánk. Utóbbit cseréltük le idén a Zray deszkára. Ezzel megy Soma, én pedig a kisebb, SPK2-vel szelem a habokat.

Zray R1 SUP az első bevetés előtt

Számomra pozitív tapasztalat volt, hogy az Zray deszkát viszonylag könnyebb volt felpumpálni, mint az SPK2-t. Bár töredelmesen bevallom, hogy a munka oroszlán részét meghagytam Somának. Én inkább az elején pumpáltam, amíg még nem olyan melós.

Szerencsére olyan helyen tudtuk vízre tenni a deszkát, ahonnan egyből rá tudtunk térdelni, így nem kellett belemenni a hideg vízbe. Számomra nagy tanulság, hogy mivel ez a Zray deszka kb. 50 cm-el hosszabb a másik deszkához képest, ez az én 157 cm-hez nagy különbség. Ez abban nyilvánult meg, hogy igen nagy erőlködésembe került megfordulni ezzel a „monstrummal”. Megoldható, nem mondom, de nekem nem volt kényelmes. Gondolkoztunk is korábban, hogy nekem is veszünk egy ilyen felfújható SUP-ot, de itt is bejött a „puding próbája az evés”, mert rájöttem, hogy nekem igenis nagy ez a deszka. Avagy én vagyok hozzá kicsi 🙂

Az viszont érezhető volt ennél a SUP-nál, hogy sokkal jobban siklik, gyorsabb, jobban lehet vele haladni.

2019 első evezése a Balatonon

A neoprén cuccok is nagyon jól szerepeltek. Mivel párszor letérdeltem a deszkára, így vizes lett a lábszáram, viszont ezt egyáltalán nem éreztem. Sem a nadrágon, sem a cipőn.

Végül az égiek is kegyesek voltak velünk, hogy az idei első evezésünk is igazán jó élmény legyen! Hét ágra sütött a nap, nyugodt volt a víz és mivel még nagyon a szezon elején voltunk még, szinte embert sem láttunk a Balatonban.

Azt hiszem jó kis SUP-os nyárnak nézünk elébe!