Márton Karesz (RLVSE) tovább folytatta a SUP népszerűsítő eseménysorozatát, amely a hétvégén Kisbodakon segített újabb embereknek bemutatni a SUP és a vízitúrázás élményét. A jelentkezők oktatáson és túrán is résztvettek, a Szigetköz ámulatba ejtő vízi labirintusában.

A reggeli rövid pumpálás és eligazítás után a kisbodaki kikötőben kezdődött az oktatás és innen indult a SUP túra is. A résztvevők rutintalanabb része az oktatássak kezdett, a tapasztaltabbak pedig egy rövid túrát tettek az ágrendszerben Adri a SUP Szigetköz alapítója és vezetője által. Kis pihenő után a két csapat cserélt és a kezdők is megismerkedhettek az ágrendszer természeti értékeivel egy rövid 3 km-es túra keretében. Ezen a túrán már én is részt vettem, Adri profin vezette a kis csapatot és megmutatta az Öregsziget-tó első részét, amely az egyik legszebb része a Bodaki mellékágrendszernek.

Öröm volt látni a sok mosolyt, a felszabadult embereket, akik vízitúrázást válsztották ezen a szeptemberi késő nyári hétvégén!

Az esemény létrejöttében segítséget nyújtott: MAVITUSZ – Magyar Vízitúra Szövetség, SUP Szigetköz és az Aktív Magyarország Köszönjük!