Negyedszer került megrendezésre a Siófoki SUP verseny, amely az időjárás miatt egy napos csúszással vasárnap került megrendezésre. Családias hangulatú versenyen küzdöttek a versenyzők egymással és a Balatonnal.

A hosszútáv pályája nem változott, a halacska formájú, 1 km-es pályát GPS segítségével pontosan jelölték ki az SVSC tagjai a reggeli órákban. A hajnali szél is alábbhagyott és 10.00 órára eltűntek a tarajos hullámok is a Balaton déli partjától. Így sem voltak könnyűek a körülmények, de aki a Balatonra jön versenyezni, az már fixen számol a hullámokkal. A pálya sokak tetszését elnyerte, mondván itt nem magányosan küzd az ember, hanem rendszeresen talákozik a vetélytársakkal, köszönhetően a körönkénti 8 fordulónak.

A sprint versenyszám pályáját a hullámzással szemben jelölték ki a rendezők. Így a rajt után a hullámokkal szemben, majd a fordulást követően pedig a hátszéllel és a hátulról jövő hullámokkal támogtava kellett megtenni a 200 méteres távot. A fordulónál két bója került kihelyezésre, tehtá mindenki választhatott, hogy melyik oldalt választja és ennek megfelelően jobbra vagy balra fordul. 

A javuló időjárás miatt a strand mellett szépszámú közönség gyűlt össze így minden célbaérőt lelkes taps fogadott.Az ügyességi versenyszámban résztvevőknek egy 8-as alakú pályán kellett három kört teljesíteni, ami a hullámzó vízen igazi kihívás volt. Minden induló lelkesen pörgött-forgott a deszkákkal, dacolva az időjárással.

Elismerési illeti az összes résztvevőt, akik nem rettentek meg a szeles Balatontól és kemény küzdelemben teljesítették a versenyszámokat. A rendezők rugalmasan álltak a résztvevők kéréseihez, javaslataihoz, igazi családi hangulatú versenyt szerveztek.

Gratulálunk minden résztvevőnek és a helyezetetteknek is. Találkozzunk jövőre!

Eredmények

Galéria