Dr. Grózli Csabával beszélgettünk a DUNA 420 –ról, amelynek célja, hogy felhívják a figyelmet a mozgás fontosságára, a vízitúrázás szépségeire és a teljesítményük segítségével adományokat gyűjtsenek a Magyar Szervátültetettek Szövetségének.

(Borítókép: Seper Árpád, Suba-Bokodi Éva, Dr. Grózli Csaba, Dobi Etelka, Czikk Zoltán, Klara Bart balról-jobbra)

Mit takar pontosan a DUNA 420 elnevezés?

Jótékonysági céllal 420 km-t fogunk evezni a Duna magyarországi szakaszán egy hét alatt, innen jön az elnevezés. Naponta kb. 60 kilométert fogunk megtenni SUP-on.  Felhívjuk az emberek figyelmét a mozgás fontosságára, a supozás szépségeire. A túra egyben a Millió Lépés Program kihívásának is része, arra biztatjuk majd a csatlakozókat, hogy naponta mozogjanak legalább 60 percet

A napi hatvan perc mozgás teljesíthetőnek tűnik, de a napi 60 km SUP-on?! Bírni fogjátok?

A csapat egy baráti társaság, minden tag aktívan SUP-ozik, ez az, ami összeköt bennünket. Egyikünk sem aktív sportoló, ezért biztos, hogy óriási kihívás lesz teljesíteni a 420 km-es távot egy hét alatt. Többen túl vannak már a 100 km-es Duna SUP ultramaratonon, de hét napon keresztül ekkora távot evezni teljesen más kihívás lesz. Biztosan lesznek könnyebb és nehezebb szakaszok, de bízunk benne, hogy csapatként át tudunk lendülni minden akadályon és végül sikeresen teljesítjük a távot Dunakilititől Mohácsig.

Mi nagyon szurkolunk nektek! Lehet követni az utatokat?

A közösségi média felületeinken (https://www.facebook.com/DUNA420, https://www.facebook.com/MSZSZ ), illetve a Millió lépés csoportban https://www.facebook.com/groups/255488882525797 minden nap jelentkezni fogunk, igyekszünk videóban beszámolni a napi eseményekről. A MillióLépés applikációban is nyomon lehet követni az eseményt. Hat héten keresztül mi leszünk a kihívók, hogy ezzel is segítsük a napi 60 perc mozgás elérését.

Íme a tervezett űtvonal és időterv.

Hogyan lehet titeket támogatni a teljesítésben?

Szerencsére a SUP-os közösség nagyon összetartó és sokan ajánlották már fel segítségüket, felszerelésüket számunkra, így ezekben nem lesz hiány. Nagyon örülnénk, ha sokan csatlakoznátok hozzánk és velünk eveznétek néhány kilométeren át, vagy szurkolnátok a közösségi oldalakon. Biztos, hogy ez óriási erőt adna nekünk. A honlapon lévő térképen, facebookon nyomon követhető lesz, hogy mikor hol leszünk, hogy aki szeretne, csatlakozni tudjon hozzánk a vízen is.

Térjünk át a célokra. Milyen célokat tűztetek ki az adománygyűjtés és az evezés kapcsán?

Az idén 25 éves Magyar Szervátültetettek Szövetségének gyűjtünk, hogy forrásokat szerezzünk a betegeket segítő programjaikra, amelyek forráshiány miatt jelenleg állnak. Ezen kívül a befolyt összegekből támogatni szeretnénk a rászoruló szervátültetetteket.

Arra kérjük a SUPosokat, hogy ki-ki lehetősége szerint, akár csak egy lángos árával is, támogassa a Magyar Szervátültetettek Szövetségét:

Fontos, hogy az adomány teljes összege a Szövetséghez kerül, a weboldalukon keresztül pár kattintással el tudjátok indítani a támogatásotok utalását.

A DUNA 420-al azt is meg szeretnénk mutatni, hogy milyen remek mozgásformát jelentenek a vízisportok. Nyáron kifejezetten kellemes és egészséges a szabadban eltölteni az időnket egy remek vízitúrán. Ezért is jó lenne, ha minél többen csatlakoznának hozzánk, hogy már a megjelenésünkkel is fel tudjuk hívni az emberek figyelmét a napi mozgás előnyeire.

Hogyan támogathatnak titeket az felajánlók?

Közvetlenül banki átutalással: Magyar Szervátültetettek Szövetsége, OTP Bank 11709002-20045106 Kérjük, hogy a megjegyzésbe írjátok majd be: DUNA 420

A Szövetség honlapjáról indulva PayPal-on keresztül is indíthatjátok a támogatást: https://www.trapilap.hu/duna420/

Miért érdemes csatlakozni a MillióLépés applikációhoz és végig csinálni a hathetes kihívást?

A MillióLépésben mindenki rögzítheti a napi testmozgását. Ez lehet bármilyen mozgás, az app automatikusan átszámolja azt lépésekre, így összehasonlítható eredmények jönnek ki.  Lehetőség van csapatok létrehozására, vannak ranglisták, mind azért, hogy motiváljuk egymást a rendszeres testmozgásra.

A DUNA 420 alatt minden héten a napi legalább 10.000 lépést teljesítők között kisorsolunk 1-1 db Millió lépés pólót, illetve 5 db páros, ingyenes belépőt az augusztusi atlétikai világbajnokságra!  

Természetesen azért is érdemes csatlakozni és használni az applikációt, mert igy könnyebben rá tudjuk venni magunkat a mozgásra, extra motivációt kaphatunk a több mint 200.000 felhasználó eredményeiből.

Sok sikert kívánunk a kihívás teljesítéséhez! Az appot én is letöltöttem és el is kezdem gyűjteni a lépéseket. Az evezésről mi is meg fogunk osztani minden információt a közösségi oldalainkon.