A fenti címből már egyértelmű a nemrégiben létrehozott Facebook csoport célja, amelyről Németh Zsolt a Lelle Beach Club vezetőjével osztott meg néhány információt.

Mint már ismert 2021. szeptemberében Balatonfüred ad otthon a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség által szervezett SUP világbajnokságnak, így remek lehetőség kínálkozik a magyar SUP versenyzők előtt, hogy hazai pályán bizonyítsák rátermettségüket.

A jóidő beköszöntével megkezdődtek a vizes edzések, a csoport célja, hogy összehozza azokat, akik indulni szeretnének a világbajnokságon és szívesen edzenének együtt. A csoport szervezői várnak mindenkit aki szeretne csatlakozni a közös edzésekhez, a verseny felkészülés jegyében. Ezek tehát nem kénylemes túrák, hanem versenytempójú evezések.

Facebook csoport linkje, ahol csatlakozni lehet: https://www.facebook.com/groups/793072568080903

Az első alkalom április 10-én került megtartásra az RSD budapesti szakaszán, a SUPcsi stégről rajtolva és több mint 10-en vettek részt főként merev verseny deszkákkakal. A táv 10 km-volt, váltott vizes iram evezéssel teltek a km-ek.

A felkészülés mindenki számára hasznos lehet, mert így a SUP versenyzők is megismerik egymást és tanulhatnak egymástól. Később több helyszínen és gyakrabban szeretnének közös edzéseket összehozni a csoport tagjai.

A képeket köszönjük: Kálmándy Pap Zoltánnak