Gyerekek és felnőttek tucatjai eveztek közösen a Taksonyi SUP Tag-on egy szuper heyszínen. Ismét bebizonyosodott, hogy mekkora szüksége van a SUP sportnak olyan eseményekre, amikor az alapok elsajátítása és a közös élményszerzés a legfontosabb.

Már a reggeli gyülekező alatt mindenki az eget kémlelte és azt próbálta megtippelni, hogy megússzuk-e eső nélkül. Szerencsére a záporok elkerülték a környéket és az egész rendezvény kellemes, kora nyári időben zajlott le.

A rövid eligazítás után Márton Károly az RLVSE elnöke, SUP világ és magyar bajnok mutatta be a parton az alapokat a kezdőknek és a gyerekeknek. Már itt látni lehetett a tekintetekben a kíváncsiságot, érdeklődést. A felszerelések kiválasztása után a víz felé vette az irányt a csapat.

Voltak akik saját deszkával kezdték meg a 7 km-es túra útvonal teljesítését, a gyerekek és a kezdők pedig Márton Karesz és a Duna420 csapat figyelő szemei mellett szálltak vízre a stégről.

Különleges élmény volt a tatai Old Lake SUP által biztosított 8 személyes SUP, amelyen Seper Árpi irányítása mellett ismerkedtek az evezés fortélyaival a gyerekek és felnőttek. Akik először az anyahajót próbálták ki, azok később egyszemélyes deszkára váltottak és úgy is megtapasztalhatták a vízen járás csodáját.

A hatalmas SUP deszka egy percet sem pihent, folyamatosan rótta a köröket a Ráckevei-Soroksádi Duna taksonyi szakaszán. Hol a fiatalabbak, hol az idősebbek hasították a vizet a kék-fehér óriással.

Szuper volt látni, hogy a rutinos evezősök által támogatott és bátorított résztvevők hogyan éreztek rá az állva evezés trükkjeire. Sokan először csak térdelve, később már állva próbálgatták az egyenes haladás, kanyarodás és a manőverezés praktikáit.

A Zöld Sziget Szabaidő Központ és az RSD taksonyi ága ideális helyszín volt mind infrastruktúra, mind természeti értékek tekintetében. Láttunk néhány csodálkozó teknőst, mert ennyi SUP-ost biztos nem láttak még egy nap alatt, kedvenc napozó helyeik közelében.

A nap végén fáradt, de mosolygós emberek ültek be az autókba és vették hazafelé az irányt, miközben már azt tervezgették, hogy mikor és hova mennek legközelebb evezni, vízitúrázni. Nagyon jó lenne, ha több ilyen rendezvény is lenne, ahol a kezdők biztonságos és szabályozott keretek között ismerkedhetnek és eshetnek szerelembe a SUP túrúzással.

A következő hasonló esemény az RLSVE szervezésében: Békésszentandrási SUP Fesztivál