Reméljük, számodra sem kérdés, hogy kilátogatsz a balatonfüredi világbajnokságra, abban szeretnénk segíteni, hogy mikor érdemes kilátogatnod a versenyre. A rövid válasz: bármikor! Nézzük a részleteket!

Szeptember 8. (szerda)

Ez hivatalos edzésnap, versenyek még nem lesznek, viszont lesz két workshop azoknak, akik a profiktól szeretnének tanulni. Michael Booth az ausztrál világbajnok és Hasulyó Dani a magyarok kíválósága taratja ezeket a tréningeket.

Szeptember 9. (csütörtök)

Megkezdődnek a küzdelmek, délelőtt (09:00 – 13:00) a technikai versenyszám előfutamai délután (14:30 – 17:00) pedig a sprint versenyek selejtezői kerülnek megrendezésre. Minden korosztályban lesz magyar induló, így bármikor is jössz ki tuti, hogy szurkolhatsz a hazai versenyzőknek.

Szeptember 10. (péntek)

Reggel 9.00-kor veszik kezdetét az első versenyszám, ahol egyből érmeket is osztanak. A hosszútávon először a Férfiak (open, 40+) és a Nők (open, 40+) indulnak, majd őket követik az U18-as és 50+ és férfiak és nők. A szám eredményhirdetése 12.00-től lesz. A hosszútávon bízhatunk a Hasulyó testvérek sikerében, de Kövér Marci, Márton Karesz és a többi magyar induló is megérdemli a bíztatást. A nőknél Horváth Noémi, Rasztotzky Eszter sikeréért szoríthatunk.

A délután első felében a sprint versenyszámok selejzetői lesznek minden korcsoportnak, 17:00-tól pedig az open kategória, sprint elődöntői kerülnek lebonyolításra.

Szeptember 11. (Szombat)

A sok selejtező után elérkeztünk a 200 méteres sprint döntőkig, ahol 10.00 kor kezdődik a tüzijáték, és egészen 11:48-ig tartat. Utolsóként a férfi, open kategória döntéjét nézheted meg, előtte a nők és a többi koroszály versenyére érdemes kilátogatni.

12:30-kor rajtol el a felfújható deszkások népes mezőnye, akik a 7 km teljesítése után 14:30-kor kapják meg az érmeiket a dobogósok.

14:40-től a különböző korosztályok technikai versenyszámának a kvalifikációs futamai zajlanak. Ez nagyon látványos lesz, hiszen a Tagore sétány előtt van kijelölve a cikk-cakkos pálya, amely izgalmas közdelmek helyszíne lesz!

Szeptember 12. (Vasárnap)

A zárónap reggel, a különböző korosztályok elődöntőivel kezdődik és 11:00 a B és C döntők kerülnek megrendezése.

13:00-tól jönnek a döntők, amelyeket 15:00-kor a férfi, open technikai döntő zár, remélhetőleg minél több magyar résztvevővel!

Ha a teljes, pontos programra vagy kiváncsi, akkor itt megnézheted: SUP VB időterv

Ha nem tudsz kilátogatni, akkor pedig a legérdekesebb eseményeket, a sprint és technikai döntőket, megnézheted az M4Sport adásán, szombaton 10.00-12.00 között illetve vasárnap 14:00-15:00 között az M4Sport+ csatornákon.

Információk a versenyzőknek

A Versenyzők számára pedig már megjelent, angolul a Last Info doksi, amiben a pályarajzokat és a kiszolgáltó egységek, infrastruktúra elhelyezkedését is megnézhetik. Last info doksi

Ezen a honlapon tudod megnézni a futambeosztásodat és itt lesznek az eredmények is: https://icfsupworlds2021.spotfokus.com/

Az összes versenyző rajtszáma és fuamszáma ebben a doksiban érhető el: Balaton2021 Competitor list.pdf