Augusztus utolsó hétvégéjén került sor az első SUP Balaton Bajnokságra Balatonlellén. A népes mezőnyben szép számmal képviseltették magukat a profik mellett az amatőrök is, nem csak a férfiak, hanem a hölgyek mezőnyében is.

Már napokkal az esemény előtt nézegettem az időjárás jelentést és bíztam benne, hogy a Siófoki SUP kupához képest jobb időnk lesz. Végül az égiek kegyesek voltak és sem vihar, sem eső nem borzolta a kedélyeket. Egy kis déli, délnyugati szél gondoskodott arról, hogy ezúttal se maradjuk hullámok nélkül.

A rendező Balaton Beach Club döntéshozói az előzeteshez képest tovább bontották a futamokat, tekintettel a sok versenyzőre. Így nem csak két férfi és női sprint futammal indult a verseny, hanem a profik és az amatőrök külön futamokban indultak, sőt még korcsoportokban is megbontásra került a mezőny.

A 200 méteres sprint számokban nagy volt a küzdelem, a még szélcsendes időben induló futamokon látványos versenyek voltak. A legnépesebb versenyszámban 13-an indultak, így a lassabb rajtolóknak nem csak a távval, hanem az elöl haladók hullámaival is meg kellett küzdeniük. Jó volt látni, hogy ilyen sokan vették a bátorságot, hogy megméressék magukat.

A következő versenyszám a 3km-es futam volt, ahol már keményen meg kellett küzdeni a déli délnyugati széllel, amely a táv felében pontosan szembe fújt. A rajtok 5 percenként követték egymást, ezért a partról nagyon látványos volt, hogy mire az amatőr hölgyek elindultak, addigra a profi férfiak már a célegyenesre fordultak. A strandon gyülekező nézők lelkes tapssal jutalmaztak minden célba érkezőt.

Az utolsó komoly versenyszám a technikai futam volt, ahol egy M alakú pályán kellett két kört megtenni. Az első futam után némi napszemüveg keresési szünet következett, de szerencsére mindkettő meglett. Ezek után a nők és az amatőrök vették birtokba a pályát, ahol nagyon látványos küzdelmet láthatott a közönség. Az bójakerülgetés és a hullámok együtt nehéz pályát alkottak, az esésekkel tarkított futamok igazán látványos versenyt eredményeztek.

A fő versenyszámokon kívül családi verseny, SUP jóga és egy óriás SUP szirom kialakítása is színesítette a programot.

A szervezők igyekeztek minden észrevételt meghallgatni és bár voltak kisebb hibák a lebonyolításban, remélhetőleg mindenki jól érezte magát. Remélhetőleg találkozunk jövőre is és egyre több SUP verseny lesz a Balatonon is!

Gratulálunk minden résztvevőnek és helyezettnek!

Kolb Tamás videója, több versenyszámot is megnézhetsz!

Közzétette: Kolb Tamás – 2020. augusztus 30., vasárnap