Értékeld, ha már voltál itt!
3.504

Szolgáltatások
Ingyenes helyszín
Ingyenes parkoló
Mosdó/WC
Öltöző
Büfé
Kutyabarát
9200 Mosonmagyaróvár, Strand utca
Részletes leírás

Szabadstrand Mosonmagyaróváron.

Strandterület, de előtte-utána, illetve kellő kultúrával a strand területén is vízreszállható.

Part kavicsos-homokos, az első méter után meredekebben mélyül.

A sodrás egy picit erősebb, mint a szakaszra jellemző a kanyarulat miatt.

Felfelé evezve Halászit látogathatjuk meg, ebben az irányban sokkal természetközelibb a kép, lefelé indulva érződik a város és a part menti deszeretnékénisilyenházat paloták 🙂 A bátrak felevezhetnek a Lajtán is, sodrása kellemes, evezhető, a Lajta malom ágán felevezve akár a város sétáló utcája is elérhető, de ehhez kell némi rutin – ügyes deszkakezelés, rövidebb deszkák előnyben a kis fordulók miatt.

A helyi szabadidős tevékenységek fontos központja, strandröpi, streetworkout pálya közvetlen közelben. Gyakran forgalmas, de barátságos.

Büfé, mosdó, ivóvíz a közelben.

Közvetlenül a strand mellett csónakházak, kiemelt vizi életre lehet számítani. (gyakorlatilag egy kis Római-part)

Parkolás a strand közelében ingyenes, de számítsunk kisebb tumultusra jó idő esetén (ellenben nem kell tartani a Szentendrén tapasztalható öldöklésre, mert van annyi hely). Itt is megoldható egészen pár tíz méterre a parttól kipakolni, majd utána keresni egy helyet a kocsinak. Fontos, hogy a stand megközelítésének utolsó szakasza földút volt még nemrég, de sár nem jellemző. Aki csak aszfaltig / murváig akar menni, annak sem kell 100-150 méternél többet sétálnia.