SUP kölcsönződ van?

Az SUPlife.hu oldalon látható térképes keresőben a te SUP bázisod, kölcsönződ is megjelenhet! Érdemes regisztrálnod, mert több ezer emberhez juthatsz el a szezonban! Kattints a gombra a részletekért!

Supreme Szigethalom – Szigethalmi Közösségi Pont
Szigethalom V. utca vége – Duna part, 2315
SUPsport Kiskunlacháza
Kiskunlacháza Szabadstrand

SUP bérlés Budapest környékén

Budapestentől északra és délre is több helyen lehet SUP-ot bérelni. A sporthoz kíváló helyszín a Szentendrei és a Ráckevei-Soroksári Duna. Ezeken a nyugodtabb vizeken a kezdők is szívesen eveznek, mert természeti szépségük páratlan.

Rendszeresen vannak szervezett SUP túrák a főváros környékén például a Ráckevei-Soroksári Dunaágon (Taksony környékén), a Dunakanyarban, Esztergom, Verőce, Zebegény és a Pilismaróti-öböl környékén. Ezeken a túrákon részt vehetsz a saját SUP deszkáddal, de bérelhetsz is a túra időtartamára.

Milyen SUP deszkát béreljek?

Szinte minden kölcsönzőben allround/általános deszkákkal fogsz elsődlegesen találkozni. Ezek megfelelőek a sportág első kipróbálására és rövidebb, hosszabb túrákra is, kellően stabilak és könnyű rajtuk egyensúlyozni.

Van ahol tudsz, hosszabb és hegyesebb úgynevezett Race/Verseny SUP deszkákat is bérelni, amelyek a nagyobb sebesség eléréséhez és gyorsabb sikláshoz lettek kifejlesztve. Ezek ideálisak egy komolyabb edzéshez és a hosszabb túrákhoz.

A másik különbség a deszkák anyagában van: vannak felfújható és merev deszkák. A felfújható deszkák lassabbak, de ha elesel és beütöd magad a SUP deszkába sokkal kevésbé lesz fájdalmas, mint a merev deszka esetében. A merev deszkák hullámzásban is jól használhatók, jól siklanak és gyorsak. A legtöbb Budapesti kölcsönzőben felfújható deszkákat tudsz bérelni, mivel el kell szállítanod a vízhez, így a merev deszka egyszerűen nem opció.

Mi jár a SUP bérléshez?

Minden kölcsönzőben adnak deszkát és evezőt, egyes helyeken leash-t (rugalmas rögzítőkötél, amivel a deszkához kötheted magad) is. A hazai folyókón jelenleg kötelező a mentőmellény használata SUP-ozás közben. A kölcsönzők ezt is biztosítanifogják neked az evezéshez. A saját érdeked, hogy vedd is fel ezt a mellényt, mert kezdőként könnyen előfordulhat, hogy beesel a vízbe.

A SUP bérlés során általában kauciót szükséges letenned, vagy egy igazolványodat otthagynod a bérlés időtartamára.

SUP bérlés Budapest környékén

Voltunk már Szigethalmon a Supreme Bass-nál itt olvashatod el a beszámolót!