A Tisza-tó hazánk legnagyobb mesterséges tava, amely a Kiskörei duzzasztó gát megépítésével jött létre. A tó vadregényes, sok helyen kiváló lehetőséget biztosít a stand up paddle szerelmeseinek. Július harmadik hétvégéjén a Kiskörei szabadvizű strandon voltunk ahol minden adott a sup-oláshoz. Ezen a hétvégén rendezték a vad és halászlé főző fesztivált így sokan voltak a strandon. Amíg az Aqua marina spk 2 sup felfújásával bajlódtam, jetski és skyboard bemutatót nézhetett a többség.

SUP bérlési lehetőségek a Tisza-tavon >

Most először próbáltam ki a deszkát egy szkeggel, miután a két kicsi kiegészítőt elfelejtettem a felfújás előtt behelyezni, utólag pedig nincs rá mód. Evezés közben szinte semmilyen különbséget nem éreztem az irányíthatóságban, bár erre számítottam is, mivel volt már dolgom egy szkeges suppal és az is nagyon szépen tartotta az irányt.

A víz tükörsima volt csak a vízisíelőket vontató csónakok okoztak néhány hullámot. Nagyon jó itt evezni, a hínárerdők és töklevél ligetek mellett evezve sok madarat láttam, ami igazán különleges élményt nyújt.
Sajnos ezen a hétvégén nem volt lehetőségem a Tisza tavon máshova ellátogatni hogy ott is megtapasztalhassam a sup által nyújtott, semmivel össze nem hasonlítható élményeket.A poroszlói medence biztosan még ennél is szebb, vadregényesebb.

A strandon és evezés közben is többen megszólítottak, hogy milyen sport ez, hol lehet kipróbálni és hasonló, érdeklődő kérdésekkel. Ebből is látszik, hogy hazánkban még nem olyan is mert a sup – stand up paddle.

Összefoglalva a Tisza tó is kiválóan alkalmas a stand up paddle művelésére, főleg ha valaki az igazi vad természetet szeretné közelről megnézni.

Sup bérlésre a Kiskörei strandon nincs lehetőség, de a közeli Abádszalókon bérelhetünk deszkát az evezéshez.