SUP kölcsönződ van?

Az SUPlife.hu oldalon látható térképes keresőben a te SUP bázisod, kölcsönződ is megjelenhet! Érdemes regisztrálnod, mert több ezer emberhez juthatsz el a szezonban! Kattints a gombra a részletekért!

Supreme Balatonfenyves – Régi csúszda a Központ...
Balatonfenyves, Balaton-Part u. – Előd u. sarka, 8646
SUPport Balatonalmádi
Balatonalmádi Szent István sétány 6. Wesselényi Strand, 8220
SUPport Zamárdi
Zamárdi, Táncsics Mihály u. 27 Chef Beach, 8621
SUPShop OUTLET
Siófok, Bajcsy-Zsilinszky u. 216., 8600

SUP bérlés Balaton

A Balatonnál egyre több strandon lehet SUP-ot bérelni. Sok helyen vannak kölcsönzők, ahol a windszörf és vízibicikli mellett már SUP deszkát is bérelhetsz. A legtöbb helyen az elmúlt néhány évben jelentek a SUP deszkák is, van ahol a széles tanuló windszörf deszkákon próbálhatod ki az állva evezést, van ahol felfújható deszkák között válogathatsz.

Egyre több a SUP bérlésre szakosodott kölcsönző a tó mellett, ahol többféle deszkaforma és méret közül választhatsz. Nem általános, de több márka verseny SUP deszkái is megjelentek a kínálatban, ha netán edzés jelleggel eveznél, akkor ajánljuk, hogy próbálj ki egy hegyes orrú, 14 láb hosszú változatot.

Egy órára vetítve általában 1500-4000 Ft között mozognak a Stand Up Paddle bérleti díjak

A Balaton tökéletes helyszín, ha ki szeretnéd próbálni a SUP-ot. A déli-part sekély vize kezdőknek kiváló terep, mert egy-egy esés után könnyű visszaszállni, ráadásul az északi part felett lemenő nap felejthetetlen élményekkel ajándékozhat meg. A tó vize általában gyorsan melegszik így május végétől szeptemberig lehet evezni (csak ne borulj be 😉 !

Milyen deszkát béreljek?

Szinte minden kölcsönzőben allround/általános deszkákkal fogsz elsődlegesen találkozni. Ezek megfelelőek a sportág első kipróbálására és rövidebb, hosszabb túrákra is.

Van ahol tudsz, hosszabb és hegyesebb úgynevezett Race/Verseny deszkákat is bérelni, amelyek a nagyobb sebesség eléréséhez és gyorsabb sikláshoz lettek kifejlesztve. Ezek ideálisak egy komolyabb edzéshez és a hosszabb túrákhoz.

A másik különbség a deszkák anyagában van: vannak felfújható és merev deszkák. A felfújható deszkák lassabbak, de ha elesel és beütöd magad a SUP deszkába sokkal kevésbé lesz fájdalmas, mint a merev deszka esetében. A merev deszkák hullámzásban is jól használhatók, jól siklanak és gyorsak, viszont kemények, így egy-egy esés igen fájdalmas tud lenni.

Mi jár a SUP bérléshez?

Minden kölcsönzőben adnak deszkát és evezőt, egyes helyeken mentőmellényt is. Ha netán nem tudsz úszni, akkor mindenképp kérj mentőmellényt, akkor is ha csak olyan helyen eveznél, ahol leér a lábad.

Általában valamilyen kauciót szükséges letenned, vagy egy igazolványodat otthagynod a bérlés időtartamára.

Ha a Velencei-tónál bérelnél, akkor itt találsz információkat: SUP bérlés Velencei-tó