SUP kölcsönződ van?

Az SUPlife.hu oldalon látható térképes keresőben a te SUP bázisod, kölcsönződ is megjelenhet! Érdemes regisztrálnod, mert több ezer emberhez juthatsz el a szezonban! Kattints a gombra a részletekért!

Supreme Balatonfenyves – Régi csúszda a Központ...
Balatonfenyves, Balaton-Part u. – Előd u. sarka, 8646
SUPport Balatonalmádi
Balatonalmádi Szent István sétány 6. Wesselényi Strand, 8220
SUPport Zamárdi
Zamárdi, Táncsics Mihály u. 27 Chef Beach, 8621
SUPShop OUTLET
Siófok, Marosi út 1., 8600
Yellow SUP Marine - Balatonfenyves -SUP bérlés
Balatonfenyves Kölcsey u. 110. (egyenesen lent a parton), 8646

SUP bérlés Balaton

A Balatonnál egyre több strandon lehet SUP-ot bérelni. Sok helyen vannak kölcsönzők, ahol a windszörf és vízibicikli mellett már SUP deszkát is bérelhetsz. A legtöbb helyen az elmúlt néhány évben jelentek a SUP deszkák is, van ahol a széles tanuló windszörf deszkákon próbálhatod ki az állva evezést, van ahol felfújható deszkák között válogathatsz.

Egyre több a SUP bérlésre szakosodott kölcsönző a tó mellett, ahol többféle deszkaforma és méret közül választhatsz. Nem általános, de több márka verseny SUP deszkái is megjelentek a kínálatban, ha netán edzés jelleggel eveznél, akkor ajánljuk, hogy próbálj ki egy hegyes orrú, 14 láb hosszú változatot.

Egy órára vetítve általában 1500-4000 Ft között mozognak a Stand Up Paddle bérleti díjak

A Balaton tökéletes helyszín, ha ki szeretnéd próbálni a SUP-ot. A déli-part sekély vize kezdőknek kiváló terep, mert egy-egy esés után könnyű visszaszállni, ráadásul az északi part felett lemenő nap felejthetetlen élményekkel ajándékozhat meg. A tó vize általában gyorsan melegszik így május végétől szeptemberig lehet evezni (csak ne borulj be 😉 !

Milyen deszkát béreljek?

Szinte minden kölcsönzőben allround/általános deszkákkal fogsz elsődlegesen találkozni. Ezek megfelelőek a sportág első kipróbálására és rövidebb, hosszabb túrákra is.

Van ahol tudsz, hosszabb és hegyesebb úgynevezett Race/Verseny deszkákat is bérelni, amelyek a nagyobb sebesség eléréséhez és gyorsabb sikláshoz lettek kifejlesztve. Ezek ideálisak egy komolyabb edzéshez és a hosszabb túrákhoz.

A másik különbség a deszkák anyagában van: vannak felfújható és merev deszkák. A felfújható deszkák lassabbak, de ha elesel és beütöd magad a SUP deszkába sokkal kevésbé lesz fájdalmas, mint a merev deszka esetében. A merev deszkák hullámzásban is jól használhatók, jól siklanak és gyorsak, viszont kemények, így egy-egy esés igen fájdalmas tud lenni.

Mi jár a SUP bérléshez?

Minden kölcsönzőben adnak deszkát és evezőt, egyes helyeken mentőmellényt is. Ha netán nem tudsz úszni, akkor mindenképp kérj mentőmellényt, akkor is ha csak olyan helyen eveznél, ahol leér a lábad.

Általában valamilyen kauciót szükséges letenned, vagy egy igazolványodat otthagynod a bérlés időtartamára.

Ha a Velencei-tónál bérelnél, akkor itt találsz információkat: SUP bérlés Velencei-tó