Május elsejére hirdetett SUP nyílt napot a Márton Károly nevével fémjelzett RLVSE, amely célja a SUP sport népszerűsítése és a szabadidősport támogatása. A helyszín a bázisuk, a Szigethalmi közösségi pont, ami remek helyszín a sportággal ismerkedőknek.

Csak délután tudtam kilátogatni a rendezvényre így a délelőtti bójafordulós edzésről lemaradtam, de a többi program is bőven kárpótolt. Elsőként éltem az ingyenes SUP deszka használat lehetősséggel. Egy aláírás után már fel is kaptam a merev, 11’6-os Tahe Beach Preformert és lesétáltam a stéghez. Ez az egyik legjobb stég kezdőknek, mert van magas és alacsony beszállási lehetőség, szóval minden kipróbálható itt.

Nem sokat, csak 2 km-t mentem mert mindenképpen vissza szerettem volna érni a Karcsi, Stabilitás a deszkán témájú előadására. Ezen a rövid evezésen a megcsodáltam az tavaszi RSD minden szépségét. Kacsák, teknősök, vizityúkok és szárcsák keresztezték utamat az evezés során.

Az evezés után már kezdődött Karcsi előadása, amelynek keretein belül először a szárazföldön, aztán a vízen mutatta be a stabilitás fokozására szolgáló gyakorlatokat. Azt gondolom, hogy mindenkinek – aki egy picit is komolyabban akar foglalkozni a SUP-pal, hasznára válna, ha ilyen előadásokon, workshopokon venne részt. A bemutatott gyakorlatok és módszerek nem csak a versenyzésben segítenek, hanem akár a sok ülőmunka kompenzálásában is hasznosak!

A többszörös magyar bajnok SUP-os folyamatosan hangsúlyozta, hogy mindenki a saját céljainak megfelelően végezze ezeket a gyakorlatokat. Mert másra van szükség akkor, ha csak hosszabbakat szeretnénk túrázni és másra, ha versenyre szeretnénk kelni a legjobbakkal. Az RLVSE kereten belül több hasonló előadás, workshop is lesz. Érdemes meglátogatni a honlapjukat, a további infókért.

Az előadás után nem sokkal befutottak a Vitalitás SE SUP-os fiataljai, akiknek a fáradhatatlan Karesz tartott egy bójafordulós edzést. A fiatalok figyelmesen követték a rutinos versenyző utasításait és keményen küzdöttek egymással a fordulóknál és az egyeneseben is, Örömteli volt látni, hogy már utánpótlás korosztályban is vannak, akik komolyan veszik ezt a sportot. Reméljük a hazai és nemzetközi versenyeken is találkozunk velük mielőbb.