Május 7-én szombaton került megrendezésre a Lake Tour sorozat második megállója a Tisza-tavon. A mezőny ezúttal 12 km-et teljesített a festői szépségű KIs-Tiszán eveztek a résztvevők.

A sorozat célja, hogy teljesítmény túrázási lehetőséget biztosítson azoknak a SUP-osoknak, akik szeretnének jó hangulatban 10-20 km-t evezni. A résztvevők már 9-kor gyülekeztek a Madárpart Pihenőben, amely a rajtja és célja volt a túrának.

Meg kellett állapítanom, hogy egyre többen eveznem merev SUP-okon itthon is. Amíg két éve 5-10 merev deszkát lehetett csak látni a sok felfújható között a mezőnyben, mostanra ez megfordult. Most több volt a karbon vagy üvegszálas deszka, mint a felfújható PVC. A felfújható deszkák között elindult Nagy Szabolcs is a Thomas Breitlig 14′-as deszkájával és meg is nyerte a korosztályát a felfújható SUP-ok között.

A mezőnyt kellemes időjárás, 20 fok és enyhe szellő fogadta. Az útvonal nem volt bonyolult, a Madárparttól indulva aPoroszlói Kis-Tiszáig kellett evezni, majd végig a kanyargós folyosóban egészen a 33-as főútig. A legtöbbször szinte álló víz most más arcát mutatta és „felfelé” egész komoly kihívás elé állította a túrázókat. Lefelé persze mindenkinek jól esett a sodrás kellemes támogatása.

A kizöldülő Tisza-tó kötelező uticél minden hazai SUP-osnak, ilyenkor még a keskeny csatornák is könnyen evezhetők. A sok vizimadár pedig igazán különlegessé teszi az itteni SUP-ozást.

Ebben a fordulóban sikerült megrendezni a Red Dragon futamot is. Itt öt egység szállt vízre és folytatott komoly küzdelmet a az egy bójafordulós versenyben. Ezt a futamot az SUP Race Hungary SE csapata nyerte, nem mondhatjuk, hogy meglepetésre. Mivel ebben a futamba a bója a csónakunk volt így elég közeli képeket sikerült készítenem a csapatversenyről.

Ízelítő képek itt, a teljes galéria a gombra kattintva, a Facebookon érhető el.