Idén a Balti- tenger partján fekvő Gdynia ad otthont az ICF által szervezett SUP világbajnokságnak. A legfontosabb infókat szedtük össze ebben a cikkben.

Az északi városban a verseny ideje alatt 15-20 fokra lehet számítani a tenger jelenleg 19,5 fokos. A körülmények mindenkinek azonosak, de ez kedvezhet a hazai és északi országok versenyzőinek. A helyszín a Gdanksi-öböl nyugati oldala, ahol igazi tengeri körülmények várnak a versenyzőkre, ez valószínűleg nagy kihvísok elé állítja a hazai síkvízhaz szokott sportolókat.

A verseny rajtlistáit és az eredményeket itt lehet nyomonkövetni:

Online eredménykövetés és rajtlisták

Több szűrő is van az oldalon, elsőként a versenyszámot válaszd ki felül: sprint, hosszútáv, technikai vagy felfújható.

Ezután láthatod az összes futamot, ha csak azokra vagy kíváncsi, amiben magyar versenyző is szerepel, akkor a country alatt válaszd hungary-t és már láthatod is azokat a futamokat, ahol a magyar versenyzőknek szurkolhatsz.

Időrend

Szerda: Sprint előselejtezők

Csütörtök: Sprint verseny

Péntek: Hosszútávú verseny

Szombat: Technikai verseny az elődöntőkig, Felfújható deszkások versenye

Vasárnap: Technikai döntők

Már csütörtök reggeltől érdemes lesz követni a közvetítést, mert sok sprint futamban lesz magyar induló a délelőtt folyamán. Ha csak a döntőkre vagy kíváncsi, akkor 15:20-tól tapadj a képernyőre.

Pénteken 9:00-kor kezdenek a hosszútávon a juniorok és a 50+ korosztály, 11:00-kor pedig az open és a 40+ korosztály vág neki, a várhatóan, szeles hullámos evezésnek a Balti-tengeren. Péntek délutánra került a férfiak open kategóriájában az előselejtező a sok induló miatt.

Szombaton a technikai futam selejtezőitől az elődöntőig megy a küzdelem minden korosztály számára. Este 18:00-tól pedig a felfújható deszkálsok versenye következik.

A verseny vasárnap 8:30-11:30-ig a technikai futamok döntőivel ér véget.

Lesz élő videó közvetítés is a Planet Canoe Youtube csatornán, amint megvan a link ezt is közzétesszük. Jó szurkolást mindenkinek!

A magyar indulók listája szeptember 6. 19:30-as állapot szerint (ideiglenes):

Hajrá Magyarok!