Lezajlott az első forduló az ASG SUP bajnokságból, de hamarosan itt a második. Ezúttal Géberjén lesz a helyszín, ahol a Holt Szamos biztosítja a vízfelületet a versenyzéshez.

A versenykiírás szinte azonos a Rétközi tavon megtartott versennyel, annyi fontos változás történt, hogy az összes versenyszám egy napra (szombat) került, míg a második nap főként a kezdőknek és családoknak szóló programokat vonlultatja fel.

Lesznek tehát 3 és 6 km-es versenyek, 200 méteres sprint számok és az ifiknek illetve gyermekeknek rövidebb távú technikai futamok. Nem maradnak el a nagy sikert arató SUP túrák és tesztek sem. Az első versenyen hibátlanul vizsgázó RFID-s időmérés bevetésre kerül a második fordulóban is.

A pályarajzok és a teljes kiírás már elérhető a honlapon.

A helyszín ismét csodaszép, a Szamos Tunyogmatolcstól Ököritófülpösig húzódó szakaszát holtággá alakították, de ma nagyon is él: élménytorony, Shrek-tanya, tanösvény és téli-nyári korcsolyapálya is épült a parton, tehát bőven találnak szórakozást azok is, akik csak nézőként jönnek a rendezványre. A belépés számukra ingyenes!

Milyen volt az első rendezvény?

Béres Szabolcs főszervező kérdésünkre elmondta, hogy az első rendezvényen több, mint 60 embernek sikerüt bemutatni a sportágat, főként olyanoknak, akik korábban soha nem álltak még SUP deszkán. Volt köztük olyan, aki annyira belejött, hogy még a 200 méteres sprint futamba is benevezett.

Voltak családok, akik nézőként érkeztek, majd hazamentek fürdőruháért és egy óra múlva már lelkesen próbálgatták az állva evezés alapjait.

Nagy siker volt a naplementés túra, ahol kényelmes tempóban eveztek együtt a résztvevők a tükörsima vízen, csodálva, ahogy a nap lebukott a partmenti fák mögött. Remélhetőleg ez az élmény örökre összekapcsolja a résztvevőket szeretett sportágunkkal.

Tehát rendezvény elsődleges célját, hogy eljuttassa az emberekhez a SUP hírét ebben a régióban is, beváltotta az esemény.

Az oktatás és tesztelés nagy siker volt!
Sokaknak az első túrája volt ez a naplementés evezés.
A versenyzők is kitettek magukért.

szponzorált tartalom