Kácser Zolit évek óta ismerem, sokszor eveztünk már együtt a Ráckevei-Soroksári Dunán. Emlékszem, hogy sokszor szóba került, hogy szeretne egy SUP üzletet nyitni, mert akkor még több emberhez tudja eljuttatni ezt a sportot. Az álomból mostanra valóság lett megnyitott az első SUP szakáruház az RSD mellett.

Az álom valóra váltásához már évekkel ezelőtt megtette az első lépést, amikor a lacházi strandon nyaranta kölcsönzőt indított be, széles deszka palettával. Zoli sokaknak mutatta be a SUP szépségét. Azok száma is több tucatra tehető, akik az ő hatására vettek végül saját SUP-ot, amivel azóta is rendszeresen eveznek a vadregényes RSD-n. 

Gyula és Zoli Startboard egyenruhában, ha látod őket, köszönj rájuk!

Az elcsábítottak egyike Józan Gyula volt, aki most már üzlettársként is csatlakozott Zolihoz.

“Zoli többször is mondta, hogy gyere le, próbáld ki, aztán ha nem tetszik, nem hívlak többször. Végül igent mondtam és egyáltalán nem bántam meg. Mindig is vízközeli ember voltam, korábban sokat horgásztam. Rendszeresen emlegetem Zolinak, hogy tavaly nem érte meg kiváltanom a horgászengedélyt, mert mindig inkább evezni mentem, ha időm engedte. Szóval engem is teljesen rabul ejtett a SUP, és mivel ülő munkát végzek, így kifejezetten jót is tesz a mozgás.” – ecsetelte az üzlettárs.

Az üzlet megnyitását Gyula csatlakozása alapozta meg, mert a Lacháza központjában lévő üzlethelyiségben biztosítani tudja a megfelelő helyszínt. A másik fontos tényező a SUPShop partneri megállapodás megkötése volt, amely lehetővé teszi, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű készlet legyen elérhető a boltban. Így nem csak SUP-okból, hanem kiegészítőkből sincs hiány.

Az Aztron, Aquatone, Skiffo, Zray és Wattsup márkák mellett megtalálhatók a legmodernebb Starboard deszkák is az emeleti üzlethelyiségben, ahol példásan sorakoznak az evezők és mellények is. A választék bőven elegendő a kezdők kiszolgálására, de vannak túra és merev deszkák is. 

“Nyáron mindenképpen tartunk nyílt napokat, amikor bárki kipróbálhatja a SUP-ot és segítünk neki megtenni az első evező csapásokat is. Ezen kívül a szezonban egyébként is ki lehet majd próbálni a deszkákat a lacházi strandon, akár hétköznapokon is, így mindenki a saját tapasztalata után választhat deszkát magának. Célunk, hogy minél több embert csábítsunk ki a Dunához a városból, mert a 4 km-es távolság sokakkal elfelejtette, hogy itt van ez a természeti csoda egy karnyújtásnyira” – mondta Zoli.

Az üzlet már nyitva van és szeretettel várnak minden érdeklődőt legyen akár kezdő vagy tapasztalat SUPos.

Az üzletet és az akciókat nyomon követhetitek a SUPshop partner Kiskunlacháza Facebook oldalon

Az üzlet címe: 2340 Kiskunlacháza, Dózsa György út 131.

Szponzorált tartalom