A SUP-ozáshoz nélkülözhetetlen kiegészítők (evező, szkeg, mellény) után a leggyakrabban a vízálló táskára van szükség, hogy biztonságban tudjuk értékeinket az evezés során. Sokféle kapható már ezekből a táskákból a minimalista zsáktól, a komplex megoldást nyújtó cipzáros, csomagrögzítős, IP szabvánnyal tanúsított felsőkategóriás termékekig. Most ez utóbbi kategóriából mutatjuk be nektek a Zulupack 4 táskáját.

A francia gyártó hosszú évek alatt fejlesztette ki a táskák alapjául szolgáló PVC borítású hálót, amely kellően ellenálló és akár -15 fokig megőrzi a rugalmasságát. Ilyen hidegben kevesen eveznek, de sokszor már egy őszi 10 fok alatti evezésnél is gondot okozhat egy merev táska vízmentes bezárása. Ezzel a tulajdonságukkal a Zulupack táskák nem csak vízisportoknál, hanem akár a síelésnél és más téli sportoknál is remekül helytállnak. A fejlesztés eredményei nem csak az anyagminőségen látszódnak, hanem olyan apróságokban is, mint a belső cipzáros zseb, ami szuper a kulcsok és egyéb apróságok tárolására is.

Mi az IP szabvány lényege?

Az IP szabványnál (Nemzetközi védettségjelölés) az első számjegy a szilárd anyagok, a második a vízzel szembeni védelemre, az esetleges harmadik a szilárdságra vonatkozik. A magasabb szám minden esetben magasabb védelmi szintet jelent (Wikipedia). 

0: Nincs védelem
1: Függőlegesen cseppenő víz ellen védett (pl. kicsapódó víz)
2: Fröccsenő víz ellen védett (függőlegestől max. 15 fokban)
3: Fröccsenő víz ellen védett (függőlegestől max. 60 fokban)
4: Fröccsenő víz ellen védett minden irányból
5: Kisnyomású vízsugár ellen védett minden irányból
6: Erős vízsugár és vízbe merítés ellen védett (rövid ideig tartó merülés, nem károsító mértékű szivárgás megengedett)
7: Vízbe merülés ellen védett korlátozott ideig (0,15–1 m között 30 percig)
8: Víz alatt folyamatosan használható (egyedileg a gyártó által meghatározott értékek szerint, általában 1 és 3 méter közötti mélységben 30 percig)
9K: Magasnyomású víztömeg, 14-16 liter/perc 10-15 cm-ről magas nyomáson.

A négy bemutatott táska mindegyike maximálisan teljesíti a por elleni védelmet (6), és 7-8-as szinten a víz elleni védelmet. Ami a fenti táblázatból jól láthatóan bőven elegendő a SUP-ozáshoz.

Legtöbbször ezeknek a táskáknak, csak a deszkára felfröccsenő vízzel és az esetleges felcsapó hullámokkal kell megküzdeni, amit simán teljesítenek. Vízbe eséskor is lebegnek a felszínen és védelmet adnak a  telefonnak, kocsikulcsnak és minden más elektronikai eszköznek is.

Zulupack Froggy vízálló övtáska – IP 67 

Vízbe merülés ellen védett korlátozott ideig (0,15–1 m között 30 percig)

A háta párnázott ezért kényelmes is, az öv kellően széles így jól felfekszik. Az öv beállítása után egy gumigyűrűvel leszorítható a maradék heveder így nem lifeg. 

Cipzárral zárható, így nem kell a hagyományos feltekeréssel bajlódni, ami ilyen kis méretben nem is lenne túl egyszerű. 

Az öv állítható, így mindenki számára létezik kényelmes beállítás. Elöl van egy gumikötél is, ami alá elfér egy pici esőkabát vagy egy kisebb vizespalack is. 

Mi fér bele? A legkisebb méret, de bőven elegendő a telefon, kulcs és iratok tárolására. Szóval, ha csak edzéshez keresel társat, akkor ez szuper megoldás lesz! 

Zulupack Smart Tube 20 – IP 67

Vízbe merülés ellen védett korlátozott ideig (0,15–1 m között 30 percig)

Ha nem csak a vízállóság fontos, hanem a design is, akkor itt a megoldás! Ezzel a táskával a városban sem leszel feltűnő, mint a narancs vagy más rikító színben pompázó társaival. 

Roll-top zárás, extra külső gumikötél, mindezt három különböző, elegáns színkombinációban. 

A vállpánton van egy összekötő heveder is, ami még kényelmesebbé teszi a viselést, ha viszont leveszed a vállpántokat, akkor kézitáskaként is használhatod!

A belső cipzáros zseb remek megoldás, mert így nem kell az apró dolgokat a táska alján keresni, valamint attól sem kell tartani, hogy a hanyagul bedobott kulcs netán kiszúrja a zsákot.  

Mi fér bele? Tartalék ruha, törölköző, papucs, telefon, kulcs és a pénztárcád. 

Zulupack back pack 18 vízálló hátizsák – IP67

Vízbe merülés ellen védett korlátozott ideig (0,15–1 m között 30 percig) 

Végre egy táska, amiben látod, hogy mit hova tettél! Mivel mindkét oldalon és alul is áttetsző, ezért könnyebben megtalálod. amit keresel. Van rajta egy külső zseb is, de ennek a zipzárja “csak” vízlepergető így ide csak olyan dolgokat tegyél, aminek nem árt, ha netán vizes lesz. 

A háta kényelmes, párnázott ráadásul kevésbé is fülled be a hátad, mintha dirketben a PVC érne hozzád. 

A belső zseb itt is megtalálható, ahogy a Smart Tube 20-as modellben.

Mi fér bele? Tartalék ruha, törölköző, papucs, telefon, kulcs és a pénztárcád. 

Zulupack traveller 32 vízálló táska – IP68

Víz alatt folyamatosan használható 3 méter mélységig.

A többi táskánál is magasabb vízállóság jellemzi, azzal együtt, hogy cipzárral záródik! Nekem személy szerint nagy kedvencem ez a táska. Sokszor viszek magammal technikát, amit szeretek a legnagyobb biztonságban tudni. Ugyanakkor kiborító volt a régi táskák állandó tekergetése a nyitás-zárás során.  A zipzárnak köszönhetően a lehető legkönnyebben hozzáférek a kamerákhoz, amikor éppen szükség van rájuk. Erre szuper megoldás a Traveller 32! 

Bőven elfér benne minden, ami egy egész napos SUP túrához kell, vihetem kézben vagy háton, külső zsebbe tehetek apróságokat, aminek nem árt a víz. A belső zseb pedig szuper a kulcsok és iratok számára. A deszkán sem kell sokáig bajlódni, ha ki szeretnék venni belőle valamit, mert egy mozdulattal nyitható és zárható. A cipzár tökéletesen zár és annak aki már találkozott vízálló verzióval nem lesz újdonság, hogy nehezebb húzni, mint a hagyományos modelleket. Segítségül a cipzár végéhez egy jó nagy fület varrtak a táskához és a cipzár kocsira is tettek egy kényelmes méretű hurkot, így az sem gond, hogy hol fogd meg a nyitás-zárás során.

Ennek is van belső zsebe, ami tovább emeli a komfortot és véget vet az időrabló, kulcs utáni kotorászásnak a táska aljában!

Mi fér bele? Teljes váltóruha, törölköző, papucs, telefon, kulcs és a pénztárcád, kaja, napvédőkrém, stb.

Mire használhatók ezek a táskák a SUP-ozáson kívül?

  • Kirándulásokon nem kell aggódni, hogy eláznak az értékeink egy komolyabb záportól
  • Nem kell többé a törölközőszéf alá rejteni az értékeket a standon
  • Bringázáshoz is szuper
  • Téli kirándulásokhoz, síeléshez, snowboardozáshoz

A Zulupack táskáin látszik a tervezés és az, hogy gondoltak az apró részletekre is. Ha már van egy olcsó vízálló táskád, de nem szeretnél többet aggódni a be-be szivárgó víz miatt akkor bátran ajánlom, hogy cseréld le egy Zulupack táskára! A teljes kínálatot megtalálod a https://www.vizallo-taska.hu/ -n. A vásárláskor regisztrálsz, akkor pedig 5% kedvezményt is kapsz a termékek árából!

Szponzorált tartalom