Hol béreljek SUP-ot?

A sportág népszerűségének köszönhetően, ma már a nyári szezonban szinte minden nagyobb vizünk partján találhatsz olyan kölcsönzőt, ahol SUP deszkát is bérelhetsz, természetesen evezővel együtt.

A legtöbb strandon elsődlegesen ott érdemes a deszkákat keresned, ahol egyéb víz eszközöket pl.: vízibiciklit és kajakot is bérelhetsz. Mostanában még ritka az, hogy egy cég csak SUP deszkák kölcsönzésével foglakozik, de ilyet is láttam már.

Ezeket a kölcsönzőket, általában a strandok szélén kell keresned, de hidd el, ha ott leszel meg fogod találni. A legtöbb helyen a személyzet kedves, segítőkész, nyugodtan kérdezz tőlük, ha valamiben nem vagy biztos.

Most már nem csak a vízpartokon, hanem nagyobb városokban is bérelhetsz több napra felfújható SUP-ot, amit így bármilyen tóra magaddal vihetsz, ha esetleg ott nincs kölcsönzési lehetőség. Az ilyen fajta kölcsönzésnél általában nagyobb összegű kaució letételére lesz szükség, de meg így is megérheti 1 hétre deszkát bérelni, mint megvásárolni egy életre.

Mi jár a bérléshez?

Az alap, amit minden normális helyen meg kell kapnod az a deszka, evező és esetlegesen a mentőmellény. Ez utóbbi nem csak dísz, hanem életmentő eszköz lehet! Ha nem vagy biztos az úszótudásodban, esetlegesen a parttól távolabb szeretnél evezni akkor mindenképpen kérj!  A folyókon a vízirendőrök rendeszeresen ellenőriz is a meglétét és akár pénzbírsággal is súlytanak.

Voltunk már olyan helyen, ahol a bérlésnél vízre tették a deszkát és kérésre 10 percben elmagyarázták az alapokat is, de ez nem mindenhol van így. Én arra bíztatlak, hogy mindig inkább kérdezz, maximum nem kapsz választ.

SUP bérlés Balaton

A Magyar tenger környékén rengeteg szörfiskola és kölcsönző van, akik felismerve a sportág népszerűségét, a hagyományos vitorlás deszkák mellett egyre nagyobb számban szereztek be SUP-okat is.

Sőt egyre több régi vízibicikli kölcsönzőben is bérelhetsz SUP deszkát akár egy órára vagy egész napra is.

Ahol biztosan tudsz bérelni:

 • Balatonaliga
 • Siófok
 • Zamárdi
 • Balatonföldvár
 • Tihany

A bérlési árak meglehetősen nagy szórás mutatnak, egy órára vetítve 1500-4000 Ft között mozognak a bérleti díjak a Balaton környékén.

SUP kölcsönzők a Balatonnál

SUP bérlés Velencei tó

A velencei tónál szinte minden strandon lehet SUP-ot bérelni. Sűrűn vannak a kölcsönzők, ahol a kajakok, kenuk és vízibicikli mellett SUP deszkát is bérelhetsz.

Sőt a Velencén nyaranta nyitva tartó Decathlonban lehetőséged van kipróbálni is a deszkákat, tehát nem csak az áruházban nézheted meg őket, hanem kiviheted őket a vízre is!

 • Gárdonyban
 • Agárdon
 • Velencén

Az árak itt nem mutatnak akkora szórást, egy órára vetítve 1500-2800 Ft között mozognak a bérleti díjak.

SUP kölcsönzők a Velencei-tónál

SUP bérlés Tisza-tó

A Tisza tónál több helyen láttunk már lehetőséget SUP bérlésre. Szinte minden strandon van kölcsönző és szerencsés esetben vízibicikli mellett SUP deszkát is bérelhetsz.

 • Kiskörén
 • Abádszalókon
 • Tiszafüreden

Sok helyen tartanak már SUP jóga órákat is, de itt az óra árában benne van a deszka bérleti díja is, így azzal külön nem kell számolnod.