SUP tárolás tippek

Október-november környékén itt a hazai SUP szezon vége. Abban az esetben, ha jövő tavaszig már nem fogod használni a deszkádat, érdemes elolvasnod ezt a cikket. Megmutatjuk, hogyan tárold a felfújható SUP-ot a téli szezonban, hogy a lehető legtovább tudd majd használni a deszkádat.

Ne tárold a deszkádat kint!

A környezeti hatások (eső, napsütés, hó, hideg) nem kedveznek a SUP deszka tárolásának. Figyelj arra, hogy ne hagyd kint, pláne olyan helyen ne, ahol süti a nap. Bár télen nem olyan erős az UV sugárzás, de ez sem tesz jót a műanyag SUP deszkáknak.

Tárold tisztán!

Figyelj arra, hogy mielőtt elteszed tisztítsd meg a deszkát a szennyeződésektől. Meleg, szappanos vízzel és  szivaccsal törölheted le a maradék homokot, iszapot és fűszálakat. Mielőtt eltennéd a deszkát télire, alaposan töröld szárazra és csak ezután csomagold vissza a táskájába. 

Tartsd szárazon a deszkát!

Tartsd szárazon és nedvesség mentesen a deszkát, ha nem szeretnéd, hogy penészes és büdös legyen. Szóval a pincét és a gangos házak tárolóit felejtsd el!

A legnagyobb kérdés! Összehajtogatni vagy felfújva tárolni?

SUP burrito: Ahogy a nevében is benne van, hajtogasd össze a felfújható SUP-ot, mint egy burritot. Előtte nyomd ki belőle az összes levegőt és vedd ki a szkeget. A letakarított, feltekert deszkát tedd bele a tároló zsákjába.

Nyugodtan tárolhatod így a SUP-ot egész télen, nem lesz semmi baja. Amire figyelj, hogy nem kell a túl szorosan feltekerni a deszkát, elég ha lazán felcsavarod. 

Tárolás felfújva: Amennyiben van elég szabad helyed otthon, a garázsban, vagy más száraz, fagymentes helyen, akkor mindenképpen érdemes felfújva tárolni a SUP deszkát. Nem érdemes viszont maximumon hagyni a nyomást, elég ha 0,2-0,4 Bar-ra felfújod, hogy felvegye az alakját.

Ha erre figyelsz, a SUP-od meghálálja a gondoskodást, amit a tárolásra fordítottál.

SUP tárolás kreatívoknak és igazi SUP szerelmeseknek

Ha unod a festményeket és a fali képeket, akkor a SUP deszkát is felrakhatod a nappali falára:

SUP tárolás, akár a nappaliban!

SUP tárolás, akár a nappaliban!

Ha pedig úgy érzed, hogy nem tudsz a SUP-tól elszakadni és a legjobb helyen szeretnéd tudni, akkor lehet így is:

Ha nem bírod  SUP nélkül!

Ha nem bírod SUP nélkül!

Képek forrása: storeyourboard.com, standupjournal.com