Megérkezett a nyár és ezzel együtt a vizeink is felmelegedtek, végre lehet gyakorolni azokat a mozdulatokat is, ahol nagy a valószínűsége a vízbe esésnek. Ezek voltak az első gondolataim, amikor meghívást kaptam erre a workshopra.

A meghirdetett időpont előtt már sokasodtak a deszkák a parton, sokan hozták magukkal a sajátjukat így volt Zray, RED, Moai, STX, Mistral is a hazai pályán mozgó BASS SUP-ok melletta melyeket az eseményt szervező SUPremium Bass biztosított

A workshopot ismét Nagy Szabi (SUP Race Hungary SE) tartotta, Ő már nem nagyon kell itthon bemutatni. Tudása elképesztő, 2x RED Dragon SUP világbajnokként azt gondolom, hogy mindenkinek tud új dolgokat mutatni.

Szabi a vízben mutatta meg az alapokat!

Az első percek ismerkedése után egyből a vízfelé vettük az irányt, mert az idő kellemes volt így a teljes tréning a vízben, vízen zajlott. Szabi rutinosan felmérte a résztvevők tudásszintjét és ehhez igazította az oktatás ívét.

Először az alapokat vettük sorba: evező hossza, beállítása, hová álljunk a deszkán, majd az evezés helyes technikája és a kanyarodás, fordulás következtek. Először mindig szóban mondta el a fontos részleteket, majd meg is mutatta a szél miatt kissé hullámzó vízen a helyes technikákat.

Ezután következtünk mi, megpróbáltuk többé-kevésbé leutánozni a Szabi által bemutatott evezés technikát, fordulókat és mozdulatokat. A mentorunk nagyon türelmes volt, mindenkivel ment egy pár percet és személyre szabott tanácsokat adott, segített a helyes mozdulatok kialakításában.

Ez már itt a step-back-turn lesz!

A társaság nagyobb része már rutinosabb SUP-os volt, így olyan dolgok is bekerültek az oktatásba, amelyek már a haladóbb szinthez közelítettek. Megismertünk számos hasznos technikát:

  • hogyan kell tartósan egy oldalon evezni úgy, hogy jól tudjuk tartani az egyenest
  • hogyan mozogjuk a deszkán
  • mi a titka step-back-turn fordulónak
  • milyen az igazi energiatakarékos evezés

Nem ez volt az első oktatásom, workshopom, de ismét tanultam olyan dolgokat, amelyek élvezetesebbé és hatékonyabbá teszik az evezést számomra.

Akivel találkozom, mindenkinek elmondom, hogy érdemes elmenni egy ilyen SUP oktatásra, mert olyan tapasztalatokat szerezhet meg néhány óra alatt, amelyeket évekig tartana összerakni önállóan. Ráadásul a társaság is mindig szenzációs, oldott a hangulat és mindenki igyekszik segíteni a másiknak.

Most már csak gyakorolni kell a látottakat 😉

*Szponzorált tartalom*

Képek az eseményről