Sokan sokféleképpen szeretünk SUP-ozni, de vannak olyan igények, amelyek szinte mindenki számára fontosak. A Szigethalmi Közösségi PONTon a kezdőtől, a rutinos túrázóig mindenki megtalálhatja a számára fontos összetevőt. Évek évek óta épül a SUP élet a ponton, megnéztük, hogy most hol tartanak.

Szigethalom mindössze fél óra autózásra fekszik a fővárostól a Ráckevei-Soroksári Duna (RSD) partján. A Csepel-szigetet körülölelő folyóág páratlan természeti értékeket képvisel, ezért is szeretnek sokan itt evezni. SUP túra szempontjából ideális kiinduló pont, mivel észak felé indulva alig több, mint 4 km a Szigetszentmiklósi úszóláp, 3 km a Taksonyi ág, dél felé pedig szintén egy óra alatt eljuthatunk a legendás Szigetcsépi strandhoz. Ezeken a 6-12 km-es túra útvonalakon természetfilm szerű élményekben lehet részünk, ahogy a zegzugos ösvényeken kanyarogsz, az RSD megmutatja párját ritkító növény és állatvilágát.

A bérlők és a saját deszkával érkezők nem csak alap, hanem kényelmi szolgáltatásokból is válogathatnak: Wc, mosdó, zuhanyzó, öltöző babaszoba és értékmegőrző is van a helyszínen. A stég rendelkezik extra lapos beszállási oldallal is, de az ügyesebbek a magasabb oldalon is vízre tudnak szállni. A hosszú túrák után szuper feltöltődést biztosít a Mi kis büfénk étel és ital kínálata, amely remek lezárása lehet egy csoportos SUP túrának.

A ponton sokféle deszka közül választhatsz és ha tanácstalan vagy, akkor a készséges kollégák segítenek is a megfelelő felszerelés kiválasztásában. A stégtől balra lévő biztonságos, szélvédett öböl szinte a kezdőknek lett kitalálva, mert itt nyugodtan megteheted az első evezőcsapásokat, anélkül, hogy az elemekkel kellene küzdened. Ha már túl vagy a kezdő fázison, akkor túra deszkák széles palettája vár, prémium márkák SUP-jait is megtalálod. Egy ilyen gyors paripával akár edzés jelleggel is neki indulhatsz lapátolni.

Nem gyakori, hogy egy kölcsönzőben ennyi féle SUP-ot találsz, ráadásul idén tovább bővült a paletta: az egyszemélyes és duo SUP-ok mellett már 4 személyes Dragon és 8 személyes Mega SUP-ot is kipróbálhattok, ha van hozzá merszetek. Maradandó csoportos élményt kínálnak ezek a többszemélyes deszkák ebben a környvezetben.

Az árak még mindig kedvezőek, főleg ha 10 alkalmas bérletet vásárolsz, mert akkor mindössze 1500 Ft-ba kerül 1 óra bérlés. Ugyanennyit kell leszurkolnod, ha diákként bérelsz deszkát. A 4 és 8 személyes deszkák 6.000 illetve 8.000 Ft-ba kerülnek óránként. Ilyen áron nem sok helyen kapsz teljes felszerelést 1 órára az országban.

Szintén idei újítás, hogy vasárnap reggelente a SUP jóga szerelmeseit várják a Közösségi PONTon a Body & Soul Jóga Stúdió szervezésében. Ha tehát szeretnél a jógaközben a természettel is egyensúlyba kerülni, akkor ezt ki kell próbálnod.

A SUP oktatások miatt érdemes felkeresni és követni a Szigethalmi Közösségi PONT Facebook oldalát, mert a hazai SUP élet meghatározó alakjai által tartott tréningek és workshopok hamar betelnek. A következő ilyen alkalom 2022. JÚLIUS 25-én hétfőn lesz. Az eseményt ide kattintva találod

Az supon túl, bérelhető csónak és vizibicikli is.

Összegezve a fejlődés töretlen, a fogadtatás kedves, a hangulat jó, a kínálat különleges, a lehetőségek végtelenek,  már csak ezekért is megéri újra és újra visszatérni ide.

Szponzorált tartalom