Ritka, hogy egy gyártó azonos néven hoz forgalomba három különböző deszkát, de most már erre is van példa. A JOBE Duna egy méretben készül, de extra túrázós felszereltséggel és elektromos motorral is beszerezhető!

Az alap modell már évek óta létezik és tavaly, 2021-ben megújították a kinézetét, de a méret nem változott: 11’6” x 31” x 6” (350 x 78,8 x 15 cm). Az új design kifejezetten modern és elegáns, látszik, hogy nem csak a technológiai fejlesztésekre költenek, hanem a grafikusokra/designerekre is.

Jól látszik a három Duna SUP közötti különbség (Jobe deszkák sorban: Neva, Duna Adventure, Duna, e-Duna, Loa, Yarra)

 A technológiákban már évek óta élen jár a JOBE, deszkáik könnyűek és merevek, köszönhetően a hegesztett illesztéseknek (Heat-bonded technology) és az X-stitching szélszerkezetnek valamint az aulu és felül is végig futó stringereknek. Természetesen az is sokat számít, hogy 20 PSI-re fújható a deszka a megszokott 15-tel szemben. A deszka súlya 9.8 kg, amivel a könnyű darabok közé sorolható, a több rétegű SUP-ok között mindenképpen.

A JOBE deszkáit a felső kategóriába tartoznak mind a technológia, mind pedig a kiegészítők terén. A szkeg un. EZ lock rendszerrel rögzíthető így nincs szükség csavarokra, mint az US-boksz szkegeknél,csak bepattintod, lezárod és kész.

A csomagban üvegszál-karbon evező lapul, amely mindössze 680g, tehát majdnem 0,5kg-val könnyebb az átlagos aluminium lapátokhoz képest. Külön vásárolva csak a lapát 30-50.000 Ft értékű, ez nem túl gyakori a szettek között.

Ezen kívül a maga a hátizsák, amiben a deszkát hordozni tudod is vízálló! Tehát egy óriási méretű vízálló táskád már egyből lesz!

Apróságnak tűnik, de az első és hátsó extra fogantyú nagymértékben megkönnyíti a deszka kiemelését a stégre, sőt páros cipelésnél is jó szolgálatot tesz.

Szintén 2021-es fejlesztés, hogy a régebbi verziókon meglehetősen kicsi volt a csúszásmentes EVA pad mérete, most már ezzel sincs gond, megfelelő méretű tapadós felület áll rendelkezésre.

Összességében egy prémium deszkát kapsz prémium felszereltséggel. Ha így nézed, akkor a 350.000 Ft-os ár már nem is sok, ráadásul a JOBE már akkor is 3 év garanciát adott a SUP-okra, amikor ez még nem volt kötelező ebben az árkategóriában.

Ha JOBE SUP-ot veszel a SUPzone.hu-n és a
rendelésnél beírod a SUPLIFE kuponkódot, akkor vízálló telefontokot kapsz a vásárlás mellé ajándékba!
(ez minden deszka vásárlásnál igaz)!

Kalandra, felfedezésre fel!

Felmerül a kérdés, hogy ha az alap deszka ilyen jól felszerelt, akkor mivel tud többet az Adventure (kaland) verzió? Ezt a modellt azoknak találták ki, akik akár többnapos túrára is elindulnak egy SUP-pal.

Nem egy, hanem két vízállótáska jár a deszkához, ráadásul extra tulajdonságaik is vannak. Mindkettő rendelkezik csatokkal, amelyekkel a SUP-hoz rögzíthető így nem kell azzal bajlódni, hogy miként préseld be a gumikötél alá. Persze gumikötél is van, nem kell arról sem lemondani.

A nagyobbik táska nem csak felül nyitható, hanem vízálló zipzárral az oldala is nyílik. Tehát ha felcsatoltad a deszkára, akkor anélkül is hozzáférsz a tartalmához, hogy le kellene venned. Ha már csináltál egész napos túrát, akkor nem kell bemutatni, hogy mennyi macera állandóan tekergetni a táska tetejét. Ráadásul, elég ha egyszer lazán tekered fel és már be is áthat minden. Na a zipzárral ezt elfelejtheted!

A gumiköteles felületek is extra nagyok, tehát tényleg elfér a cucc egy többnapos túrára is.

A Duna Adventure kapott 3 pici kis uszonyt a közepére is, így még jobban tartja az irányt elvileg. Ezt még személyesen is ki kell próbálnom.  

Összegezve az a SUP tényleg a kalandoroknak lett kitalálva, akik akár sátorral vágnának neki a Tisza-tónak, hogy 2-3 nap alatt végig evezzék az lehető legtöbb lagúnát, csatornát és nyílt vizes szakaszt.

Segédmotoros SUP?

Az e-Duna a harmadik verzió, amely elképesztő újítást tartalmaz: beépített motor és pumpa! Igen, jól olvasod: a deszka közepébe illeszthető motor képes felfújni a deszkát és menetközben pedig a meghajtást is biztosítja. Három sebesség közül választhatsz, a maximális 6,5 km/h tempót 1 óráig bírja az akksi.

A távirányító az evezőre szerelhető így könnyen és egyszerűen tudod irányítani a motort. Persze akkor sincs gond, ha beesel, mert ekkor automatikusan lekapcsol a motor. Nem kell tehát attól tartani, hogy egy siófoki borulás után valaki Alsóörsön pecázza ki a közel 1 millió Ft-os SUP-odat.

Valószínű nem ez lesz a legtöbb példányban eladott SUP, de az innováció, a fejlesztés lenyűgöző. Kivehető motor és akksi egy SUPban, ami pumpálni és hajtani is tud, te gondoltad volna?

Ha JOBE SUP-ot veszel a SUPzone.hu-n és a
rendelésnél beírod a SUPLIFE kuponkódot, akkor vízálló telefontokot kapsz a vásárlás mellé ajándékba!
(ez minden deszka vásárlásnál igaz)!

Szponzorált tartalom