A Thomas Breitling már az érdi medencés SUP fesztiválon is megjelent az akkor elérhető bemutató SUPokkal, de most már a teljes palettából van legalább 1-1 darab itthon, így most már személyesen is találkozhattok velük a tavasz első versenyein.

SUP Race Hungary SE versenyzőinek lehetősége nyílt kipróbálni az idén debütáló márka szinte teljes palettáját. Hazánk első SUP egyesületének vezetőjét, Nagy Szabit kérdeztük a deszkákkal kapcsolatos tapasztalatokról.

„Elsőként a nem hagyományos SUP deszkának számító Activity Board-ot és Supporterrel ellátott Go Green deszkát néztem meg. SUP jógához és SUP fitnesshez tökéletes az első, a második pedig akkor nyújt jó szolgálatot, ha extra stabilitásra van szükség. Horgászáshoz, esetleg két személyes túrázáshoz komoly segítség lehet a 2×80 liter extra űrtartalom” – mondta el Szabi.

Áttérve a tradicionális formájú deszkákra az alábbiakról számolt be a sokszoros magyar bajnok:

„A 12’6”-os és 14’-es versenydeszkák teljes mértékben megleptek: gyorsak, jól siklanak és kellően merevek is. Nem számítottam elsőre ilyen jó teljesítményre. El kell ismerni, hogy az általam ismert felfújható deszkákkal felveszik a versenyt. A 12’6-os egy picit szélesebb a megszokottnál, de biztosan vannak olyanok, akik ezt az extra stabilitást keresik, mert nem csak versenyezni, hanem túrázni is szeretnének ezzel a boarddal.

Még a kisebb 11’7-es, Go Green típus is meglepően gyors volt, pedig nem igazán szoktam ilyen rövid deszkákkal menni. Ezt viszont bátran ajánlom azoknak, a könnyű sporttársaknak, akiknek a hosszú SUP-ok elfordítása problémás lehet. Ezzel jól tudnak haladni és manőverezni is. Összességében nagyon pozitív tapasztalatokról tudok beszámolni az első teszt után.”

A deszkákat legközelebb a Lake Tour 1.0 teljesítménytúra alkalmával április 2-án, Balatonakarattyán, a Bercsényi strandon lehet szemrevételezni, ahol Szabi el is indul a hosszabb versenydeszkával a 10 km-es távon.  

Nevezni holnapig lehet még a túrára, a részleteket itt találod: https://fb.me/e/34ZzepjYZ

*Szponzorált tartalom