Ahogy arról már korábban is írtam, a SUP nem csupán egy deszka, hanem sok, szuper és izgalmas dologra is lehet használni.

Én nem nagyon evezek hidegebb időben, így én is fájó szívvel olvasom vissza a korábbi cikkeket a nyári evezésekről, túrákról. Minden porcikám vágyódik már a napsütés és a Balaton után. Ehhez pedig csak hozzátett, az, amikor rátaláltam a neten a SUP fitnessre.

Ez egy SUP-on és SUP-pal művelhető mozgásforma. Igazából adja magát a dolog, hogy ha már jógázni is lehet ezen a deszkán, akkor miért ne lehetne egyéb core izmokat megdolgoztató, erősítő edzést vagy akár kardio jellegű gyakorlatokat végezni rajta?

A teljesség igénye nélkül nézzünk néhány gyakorlatot!

Core izmokat erősítő gyakorlatok:

  1. Plank
  2. Helyezkedj ismét plank pozícióba, annyi változtatással, hogy most nyújtva legyenek a karok. Tartsd meg magad és közben felváltva emeld ki jobb oldalra a jobb lábadat, majd baloldalra a bal lábadat. Kiváló gyakorlat a víz hőmérséklet ellenőrzésére!
  3. Az alaphelyzet ugyanaz, mint a 2-es pontnál. Itt viszont a lábakat keresztbe, a test alatt emeld át keresztbe. Cél itt is, hogy beleérjen a vízbe.

Kardio jellegű gyakorlatok:

  • Négyütemű fekvőtámasz. A könnyített verzió ugrás nélkül
  • Térdelj le a deszka közepére, majd először húzódj ki a jobb szélére, csússz bele a vízbe. Ezután húzd vissza magad a deszkára, térdelésbe, és a baloldalra is ismételd meg a vízbe csúszást. Majd lehet folytatni elölről! Minél tempósabban csinálod, annál jobb.

Itthon egyébként a floatfit-et találtam, ami ehhez nagyon hasonló sport. Tervben van, hogy azt is kipróbálom, úgyhogy majd arról is olvashattok a későbbiekben.

Ha ez nem lenne elég és inkább táncos lábú vagy, akkor Neked a SUP dance-t találták ki. Itthon én ezzel a verzióval még nem találkoztam, de ki tudja mikor robban be hozzánk is 🙂

Mielőtt bármilyen tornának, erősítésnek neki kezdenél a SUP-on, ne feledkezz meg a megfelelő és alapos bemelegítésről, hogy elkerüld az esetleges sérüléseket.

Fotók: Freepik.com