Bemutatkozik a SUP STORIES BALATON, az állva evezés és a közösségi élményszerzés új dimenziója Siófokon és Balatonkenesén. Interjú az alapítóval dr. Orosz Cintiával.

Kik vagytok? Honnan ismerhetnek Titeket a SUP szerelmesei?

A SUP STORIES BALATON még csak egy hónapos,  de már sokan hallottak róla, folyamatosan növekszik azok száma, akik Velünk eveznek és ami a legjobb, visszatérnek. Nagyon pozitívak a visszajelzések, talán azért is, mert valóban az állóevezés új dimenzióját szeretnénk átadni, és szívvel-lélekkel azon dolgozunk, hogy boldog arcokat lássunk, valami pluszt vigyünk a mindennapokba. Úgy vélem a minőségi élményszerzés elengedhetetlen része az oktatás, legalább a minimális tudás, alapok átadása evezés előtt, hogy elkerüljük a kudarc élményét. Különlegességünk, hogy az élményeket dokumentáljuk, fotókat készítünk. Nagyon jó látni, amikor a családok, párok, barátok, vagy akár az egyén maga már a fotók láttán örül, plusz egy új élménnyel távozik.

Összeségében a tudatos sportolás, az élményszerzés, közösségépítés találkozik. A jótékony cél támogatása pedig már csak extra. 

Lényeg az élmény!

Helyileg hol vagytok?

Két lokációban vagyunk jelen: Siófokon a Plázs-on , valamint Balatonkenesén a Bay Garden Resort  & Conference-ben. Mindkét lokációnk különleges: a Plázs tengerparti életérzést, bulis hangulatot ad át, míg Kenesén minden egyes tőlünk vásárolt SUP élmény mellé a hotel wellness szolgáltatásait is igénybe lehet venni, tehát  SUP & WELLNESS élményt kapnak a vendégek egyszerre. 8 féle szauna, kültéri jakuzzi, beltéri medencék, egész napos strandhasználat, tehát igazi luxus környezetben szerezhetnek élményeket a hozzánk látogatók.

A helyszínt könnyű megtalálni!

Riporterként, műsorvezetőként dolgoztál, azelőtt pedig diplomataként? Hogy jött a vállalkozás ötlete?

A vállalkozás ötlete idén, 2021-ben a Covid időszakában született meg.

Rengeteg boldogtalan embert láttam, azt tapasztaltam, hogy az emberek szomorúak, depressziósak a bezárt helyzettől, és kilátástalannak látják az életüket, akár egzisztenciálisan, de akár magánéleti szempontokat figyelembe véve is.

Rájöttem minden nap egy ajándék, és azon agyaltam, mivel tudnék hozzájárulni, mit tudnék adni az embereknek, hogy meglássák, nem tárgyakat kell gyűjteni, hanem élményeket. Nem szenvedni kell, hanem kapcsolódni önmagunkhoz, a természethez, és másokhoz.

A SUP-ot riporter koromban ismertem meg, különlegessége miatt szerelem volt első látásra. Magyarország első SUP Fesztiváljának műsorvezetője is én voltam, így még közelebb került hozzám ez a sport. Amellett, hogy sportértéke is jelentős, azaz rengeteg izmot megmozgat, meditatív szerepe is jelentős. Talán a legjobb benne az, hogy képesek vagyunk önmagunkkal és másokkal is kapcsolódni, úgy hogy közben töltődünk és élményeket szerzünk.

Élj, nevess, evezz, és közben jótékonykodj a szlogenetek? Mit is takar ez?

Hiszem, hogy az élet szép, és boldog napokra van szüksége az embereknek. Szívügyem, hogy adakozzak, és segítsek, ahol tudok. A vállalkozás érdekessége és egyben büszkeségem is, hogy minden egyes evezés során 100 forinttal különböző jótékony célt szolgálok. Június hónapban a Siófoki Állatmenhelyet támogatjuk, mellyel az örökbefogadható kutyákra is szeretném felhívni a figyelmet. A befolyt összegből most fogunk kutyatápot vásárolni, természetesen egyeztetve az Egyesülettel, valamint elhatároztam, hogy egy kutyus örökadásában is segítek.

Július hónapban pedig a Kuckó Önkéntes Programot, a gyermekotthonokban élő gyermekeket segítő programokat támogatjuk. 

Milyen szolgáltatásaitok vannak?

Mindig azt szoktam mondani, hogy mi nem egy sima kölcsönző vagyunk, ahol Hozzád vágják a deszkát sok esetben, úgy hogy nem tudják még az alapokat sem az emberek. Nálunk a pozitív élményszerzés miatt fontos, hogy komfortosan érezzék magukat, így evezés előtt egy gyorsabb oktatásban is részesülnek a Hozzánk látogatók. Tehát oktatással egybekötött evezés a fő profil, kvázi kölcsönzés 1 vagy 2 órára, de akár fél napra, rendezvényekre is tudunk biztosítani deszkákat. Aki tud evezni, természetesen Őt is várjuk, ott is igyekszünk érdekességeket vagy valamilyen új technikát megosztani a fejlődés érdekében. Fotókat és videókat mindig készítek, nekem ez egy hobbi is valahol, valamint egy videós-és tartalomgyártó cégem is van.

SUP jóga óráink is vannak, szerdán és csütörtökönként Balatonkenesén 16.30- 17.30-ig, Siófokon pedig medencés és balatoni jógát is szoktunk tartani.

SUP Túrákat is szervezünk, ezek 1,5- 2 órás közös evezések túravezetővel, valamint cégeknek csapatépítőket is tartunk. Egyedi igényeket is kiszolgálunk pl. születésnap. Nemrég indítottuk el a kenesei lokációnkban a Tudatos Lánybúcsú csomagunk, amelynek célja, hogy a lánybúcsú legyen egy minőségi élmény együtt, a sportot, a wellness-t és a pikniket összekapcsolva.

Kenesei lokációnkban pedig közösségi programok is vannak, amit úgy kell elképzelni, hogy egy teljes nap középpontban a SUP-túra és egyéb programok pl. jóga. Jó lehetőség a kapcsolódásra. Legutóbb egy női közösség VIP találkozója volt, július végén pl. Mindful SUP – Be free eseményt tartok Réka Ibolyával, a MNDFL flow megalapítójával. Augusztusban pedig a Békési Brigi által megálmodott Beautyrobic-kal kapcsolódik a SUP. Hiszek abban, hogy együttműködések terén kiválóan lehet erősíteni egymást.

Nagyon örülök, hogy rengeteg külföldi látogat el Hozzánk, és SUP-ozik velünk. Jó látni, hogy képesek vagyunk szolgáltatásainkat több nyelven is elérhető tenni, érzik a külföldiek is, hogy szívünkből csináljuk. Talán diplomata múltam miatt is fontos, valamint a hazánk szeretete miatt is, hogy Magyarországról jó élménnyel távozzanak és milyen jó, ha ez a sporthoz is kötődik támogatva a testi-lelki-szellemi fejlődésük.

SUPjóga nem csak a Balatonon, hanem medencében is!

Kiknek ajánljátok a szolgáltatásaitok?

 Vízióm volt, hogy mindenki számára elérhetővé tegyem ezt a sportot és az élményszerzést. Nem kell minden héten jönni, aki nem engedheti meg magának, de ha havonta 1-szer minőségi élményt szeretne átélni egyedül, barátaival, mi itt vagyunk. Ha szűkítenem kellene, alapvetően azoknak ajánlom, akik még csak szívesen kipróbálnák élményszerzés céljából a SUP-ot vagy már próbálták, megszerették, gyakorolnának. A csapatépítés, közösségi élménynapokat bárkinek ajánlom, hiszen a mindennapi stressz mellett feltöltődésre szükség van.

Rengeteg média megjelenésetek volt már pedig csak június 11-én nyitottatok?

Ez egy jó visszajelzés számunkra, hogy jó az út, amin elindultunk. Érzik az emberek, ha jót adsz és szívedből csinálod. Ahogy mondtam is már, a vízióm az volt, hogy boldog arcokat lássak, így repes a szívem, mikor egy család, szerelmespár, testvérek együtt nevetnek, eveznek.

Hol érhetnek el Titeket az emberek?

A Hello@supstoriesbalaton.hu email címen tudnak Nekünk írni, valamint az Instagram (@supstoriesbalaton) és FB oldalunkon (https://www.facebook.com/SUP-Stories-Balaton-111599121118770)  is elérhetőek vagyunk. Továbbá a befejezésre váró weblapunkon is találnak információkat, telefonszámokat. Személyesen engem is lehet keresni, igyekszünk mindenben rugalmasnak lenni.

Reméljük idén már sok sztorit tudtok gyűjteni!

Szponzorált tartalom