Sokunk egyik kedvenc helyszíne a Ráckevei-Soroksári Duna 2020. decemberében hatalmas károkat szenvedett, mert valaki egy tartályautónyi olajat engedett a közeli csatornába. Sajnos egyébként is van mit tenni a fővároshoz közeli, kedvelt SUP helyszínen, így most két RSD-t támogató rendezvényre szeretnénk felhívni a figyelmeteket, amelyen SUP-pal is részt vehettek. Tihanyban evezés és előadás várja a résztvevőket, Szigetszentmiklóson szemétgyűjtési akció lesz!

Jótékonysági evezés az RSD-ért

2021.05.22. Szombat – 10.00-tól – Balatonfüred Hajógyári kikötő

A Siófoki Triatlon Klub (siosup.hu) szervezésében egy fizetős, biztosított  SUP túra kerül megrendezésére május 22-én Balatonfüred és Tihany között. A rendezvény teljes bevételét az RSD-én történt olajszennyezés miatt sérült élővilág mielőbbi rehabilitációjára ajánlják fel a szervezők.

A rendezvény célja: hogy mi „Balatoniak”a magunk eszközeivel segítsük a RSD-on történt olajszennyezés miatt sérült élővilág mielőbbi rehabilitációját. Hogy felhívjuk a figyelmet a felszín alatti- és felszíni vizeink és élőviláguk védelmének a fontosságára.

A túra: tervezetten kb.8km, de 4 km-es távnál, Tihanyban a Balatoni Limnológiai Intézet területén tartunk egy rövid pihenőt. A parton evés, ivás, stb. Lesz egy rövid előadás a Balaton élővilágáról, jelenlegi hasznosításáról és a minket érintő víziközlekedés szabályokról. Ezek után indulunk vissza Balatonfüredre.

Nevezés:

A túra díja 5.000 Ft, 18 év alattiaknak 4.000 Ft, családi nevezés 10.000 Ft

A nevezési díjat „adományokat” a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség bankszámlájára kell befizetni, amit ők az olajszennyezés miatt sérült élővilág helyreállítására fordítanak! (K&H Bank Zrt. 10402300-50505355-52521009, közlemény: „RSD úszóláp helyreállítása”). Minden befizetett forintot az RDHSZ újabb egy forinttal egészít ki, így a lakossági felajánlásokból érkező összeg várható pozitív hatása megkétszereződik. Az adományok összegéről és a munka állásáról rendszeresen hírt adunak, a befizetett összeggel pedig tételesen elszámolnak. Az elvégzett munkákat szakmai és költségvetési beszámoló keretében is nyilvánossá teszik, így a felajánlások sorsa pontosan nyomon követhetővé válik.  

A túrán való részvételhez nem szükséges védettségi igazolvány, de aktuális járványügyi előírásokat figyelembe véve, azok fokozott betartása mellett vegyetek részt az eseményen.

Minden további részlet:

https://www.facebook.com/events/416036949545654

http://www.siosup.hu/index.php/esemenyek

Dunatakarítás

2021.05.22. Szombat – 8:00-tól – Szigetszentmiklós

A Szigetszentmiklósi Vízi Sport Egyesület Dunatakarítást hirdetett, ahová szeretettel várják a SUP-osokat is! A rendezvény célja, hogy megszabadítsuk a Dunát az emberek által eldobált szeméttől. Jó érzés látni, hogy mekkora változást tudunk létrehozni pár óra alatt a környéken. És közben egy kellemes vízitúrát is megcsináltunk.

Vízre szállás:
– a csónakház telephelyén, azaz Szigetszentmiklós, Rév sor 104.
– a hajóállomás környékén (Horgász utca 2.)
– a Május 1. sétány végénél (Árpád strand) – Ideális SUP-os vízreszálláshoz!
8-től 12 óráig tart az esemény.

Aki végzett a takarítással, vendégünk egy finom lángosra a teniszpályák melletti lángossütőnél – ahogy egyébként a megye (ja nem, a világ!!) legjobb lángosát sütik. 

További részletek:

https://www.facebook.com/events/646509229529321

Reméljük, hogy ezek a rendezvények is hozzájárulnak a Ráckevei-Soroksári Duna megújulásához és tisztántartásához!